Xiaomi začíná prodávat nové chytré hodinky. Amazfit Verge přidávají funkce a snižují cenu

V září představené hodinky Xiaomi Amazfit Verge tento týden přichází na český trh. Cena je stanovená na 3 990 Kč a vybrat si můžete mezi šedou, modrou a bílou variantou. První jmenovanou máme v redakci a začínáme testovat, zatím se můžete podívat na snímky v galerii.

Nástupce populárního modelu Stratos má 1,3" kulatý Super AMOLED displej s rozlišením 360 × 360 pixelů chráněný odolným sklem Gorilla Glass 3. Uvnitř tepe dvoujádrový procesor, o plynulý chod se stará 512 MB RAM. Úložiště má 4 GB, uživatel může využít zhruba polovinu (druhou zabírá systém). Tělo je plastové, ovládání je dotykové (kromě jediného tlačítka na boku). O lokalizaci se stará kombinace GPS a GLONASS. Nechybí senzor srdečního tepu a NFC, hodinky komunikují přes Bluetooth nebo Wi-Fi, integrovaný je jak mikrofon, tak reproduktor.

Baterie má vydržet pět dní. Partnerskou aplikaci stáhnete jak na Android, tak na iPhone. Hodinky vyrábí firma Huami, strůjce populárního náramku Mi Band 3.

Diskuze (28) Další článek: Po robotovi virtuální realita. T-Mobile zpříjemňuje čekání na prodejnách

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , , , , , , , Super AMOLED, Stratos, Plynulý chod, Hodinky s NFC, Jediné tlačítko, #Xiaomi, Amazfit Verge, Odolné sklo, GLONASS, Verge, F +, Srdeční tep,