Z kapsle už nejen káva. LG ukázalo automat, který načepuje i plzeňské pivo

Byznys s kapslovou kávou je poměrně velký a je do něj zapojeno mnoho potravinářských i technologických firem. Dalším světově oblíbeným nápojem je pivo a LG si řeklo, proč by se z kapsle nemohl „uvařit“ i tento zlatavý mok. Na veletrhu CES představili Jihokorejci první domácí pivovar na kapsle.

Princip je podobný jako u kávovarů – vhodíte kapsli a načepujete pivo. Na rozdíl od zalití kávové směsi horkou vodou a okamžitého podávání je proces vaření piva náročnější. Automat přitom sám zvládá fermentaci, karbonizaci a následné čištění. Stav přípravy nápoje můžete sledovat v aplikaci na smartphonu. Kapacita daná rychlostí „vaření“ je ovšem omezena zhruba na 10 litrů za měsíc, proto jsme ani neměli možnost na veletrhu výsledný nápoj ochutnat.

LG zatím neuvedlo, kdy a za kolik uvede svůj domácí minipivovar do prodeje. Už nyní ale existuje anglická společnost, která pro něj vyrábí kapsle s předpřipravenou směsí, jež obsahuje slad, kvasnice, chmelový olej a aroma. Vybírat lze dokonce z několika druhů piva – klasická světlá výčepní desítka, tmavý ležák, vícestupňová IPA (Indian Pale Ale) a dokonce i ležák plzeňského typu.

Diskuze (6) Další článek: Apple na CES není, přesto píchá do vosího hnízda. Jeho billboard útočí na Android a Huawei

Témata článku: LG, , , , , , Pivovar, Úkaz, Kapsle, Nápoj, Kter, Kávovar, Ležák, Pivo, Automaty, LG U +, Vaření, Pich, Anglická společnost, Káva