Závod o nejtenčí mobil planety: Oppo vs. Huawei

Souboj o příští nejtenčí mobil planety se odehraje na čínském území, poperou se o něj značky Oppo a Huawei. Válčí se o metu 6,1 mm.

Ty tam jsou doby zmenšování telefonů, dnes frčí velké a štíhlé placky. A přesně tímto směrem se se svým smartphonem R809T vydalo Oppo, následované čínským Huawei. Novinka z dílen Oppo měla mít v pase původně pouze 6,1 mm, což by znamenalo aspiraci na titul nejtenčího smartphonu, podle posledních informací ale trochu přibrala a nakonec to vypadá na necelých 7 mm. Oproti tomu Huawei P6-U06 bude podle všech informací tenký přesně 6,18 mm.


Oppo
R809T v celé své kráse, které ani několik desetinek milimetru neuškodilo

Specifikace R809T od prvních neoficiálních informací také doznaly menších změn. Namísto avizovaného 4,3“ displeje se v telefonu uhnízdil 4,7“ kousek s rozlišením 720p, dvoujádrový procesor od MediaTek MT6589 na 1,2 GHz, 1 GB RAM, Android verze 4.2 Jelly Bean a 8Mpix zadní fotoaparáte. O dostupnosti a koncové ceně zatím bohužel nepadlo ani slovo, neoficiální kanál hovoří pouze o startu koncem měsíce dubna.

Klepněte pro větší obrázek
Huawei P6-U06 na uniklém snímku, foto GSMArena

V případě Huawei P6-U06 jsou informace jasné hned od počátku, do vínku by tento smartphone měl dostat stejně jako Oppo R809T 4,7“ displej s rozlišením 720p, lišit se ale bude využitím 1,5GHz čtyřjádrového procesoru Hisilicon K3V2, nebo 2 GB RAM. 8Mpix snímač zůstává, telefon v tomto případě bude pohánět ve verzi Android 4.1.2. Přístroj by měl být dostupný v černé, bílé a růžové variantě, ohledně dostupnosti a ceny však v Huawei mlčeli také.

Diskuze (50) Další článek: „Přejděte na Windows Phone“, provokuje Microsoft na Androidu

Témata článku: Huawei, Oppo, , , , Huawei Ascend P6, Opp, Závod, MOBI, Mobil, #Huawei, PLA,