Živě z Londýna: Samsung představil novinky Ativ a Galaxy

MobilMania prožívá londýnský týden. V úterý se Honza zúčastnil světové premiéry fešáckého Huawei Ascend P6, Filipa dnes večer čeká Samsung. Mnoho z chystaných novinek už známe, ale další překvapení si Korejci schovali až na samotnou akci. Akce Samsung Premiere 2013 má podtitul Galaxy & Ativ, což značí, že novinek se dočkáme jak v části portfolia produktů s operačním systémem Android, tak i s některou platformou od Microsoftu.

Klepněte pro větší obrázek

Prezentace začíná ve 20 hodin českého času a jestli chcete být při tom, máte dvě základní možnosti. Buď se podívejte se na živý videopřenos na YouTube, nebo akci sledujte s námi, přímo v tomto článku.


20.59

Je to tak. Keynote skončila a těmito dveřmi se novináři dostanou do tzv. experience zone, kde si budou moci nové produkty osahat. Míří tam i Filip, který pro vás nafotí spoustu fotek a natočí videa všech novinek. Díky všem, kteří nás sledují, za přízeň i pozornost!

Klepněte pro větší obrázek

20.57
Prezentace se pomalu blíží ke konci, představují se notebooky a all-in-one PC. Dalších mobilních novinek se tedy nejspíš už nedočkáme.

20.55
Patrick teď představuje funkci SideSync, která umožňuje bezdrátovou synchronizaci a sdílení obsahu mezi produkty Ativ a androidovými telefony Galaxy.

Klepněte pro větší obrázek

20.53
Také Ativ Tab 3 obsahuje ve vybavení stylus S Pen. Samsung do tabletu nechal nahrát plnou verzi Microsoft Office 2013.

20.51
Další novinkou je Ativ Tab 3. Vypadá jako běžný androidový tablet, ale běží na Windows 8. Na Windows RT, jako měl první Ativ Tab, je naštěstí zapomenuto.

Klepněte pro větší obrázek

 

20.49
Tablet obsahuje klávesnici a pero S Pen a tělo obepíná magneziový rám. Tablet je tenký (včetně klávesnice) pouze 13,9 mm a váží 1,29 kg.

Klepněte pro větší obrázek

20.47
Zásadní vlastností Ativ Q je podpora dvou operačních systémů, v tomto případě Windows 8 a Android 4.1 Jelly Bean. Pro spuštění druhé platformy není třeba bootovat. Stačí pouze přepnout v prostředí.

20.44
Konvertibilní tablet Ativ Q se chlubí displejem s velmi jemným rozlišením 3 200 × 1 800 bodů. Výjimečná je také čitelnost na slunci a pozorovací úhly.

Klepněte pro větší obrázek

20.42
Přehledné rozdělení zařízení Ativ. Novou řadou je Q, řada konvertibilních zařízení. Dále jsou to tablety Ativ Tab, notebooky a ultrabooky Ativ Book a all-in-one PC v řadě Ativ One.

Klepněte pro větší obrázek

20.39
Na řadu přicházejí produkty řady Ativ. Společným jmenovatelem je systém Windows. Na pódium přichází šéf marketingu produktů Ativ pro Evropu.

Klepněte pro větší obrázek

20.37
4,8" LCD TFT HD displej a čtyřjádro s taktem 1,6 GHz. Samostatný procesor se postará o fotoaparát, takže rychlost fotografování nebude závisla na nabíhání systému.

20.33
Galaxy NX je bezzrcadlovka s OS Android (verze 4.2.2) a LTE/3G konektivitou. Na výběr je 13 vyměnitelných objektivů, které pasují i na starší fotoaparáty řady NX. Rozlišení fotočipu 20,3 Mpx.

20.32
A teď už opravdová novinka pro dnešní večer, Samsung Galaxy NX.

Klepněte pro větší obrázek 

20.28
Galaxy S4 zoom bude mít stejné barvy, jako měl na začátku velký S4.

Klepněte pro větší obrázek

20.25
Na řadu přichází Galaxy S4 zoom. Vyzdvihuje se jeho optický desetinásobný zoom.

Klepněte pro větší obrázek

20.22
Moderátor právě vhodil Galaxy S4 Active do akvária s vodou a vypadalo to jako jeden z největších zážitků jeho života...

Klepněte pro větší obrázek

20.20
Na velkém plátně se postupně seznamujeme se zástupci Galaxy S4 family, tzn. modely S4 Active, S4 mini a S4 zoom.

20.18
Moderátor je možná výstřednější, než by bylo potřeba a už se mu jednou podařilo prezentujícího, jehož mateřským jazykem není angličtina, uvést do rozpaků.

20.17
Zástupce francouzské pobočky Samsungu právě hovoří o nových barevných variantách pro Galaxy S4. My už o nich víme z dřívějška.

Klepněte pro větší obrázek

20.14
A oficiální už je i chytrá bezzrcadlovka Samsung Galaxy NX.

Klepněte pro větší obrázek

20.10
První novinky pro dnešní večer, dvojice tabletů Ativ. Tenký Samsung Ativ Tab 3 a konvertibilní Samsung Ativ Q.

Klepněte pro větší obrázek

20.06
Na pódiu stojí DJ Lee. To není hudební DJ, ale jeden z nejvyšších šéfů Samsungu, který postupně děkuje novinářům, obchodním partnerům i zákazníkům za pozitivní zpětnou vazbu na Samsung Galaxy S4.

Klepněte pro větší obrázek

20.02
Show začíná. Moderátorem je Jason Bradbury a podle monstrózního pódia to nebude žádná skromná premiéra.

Klepněte pro větší obrázek

19.52
Tisková konference za chvíli začíná. Někde v tomto davu sedí i Filip Kůžel.

Klepněte pro větší obrázek

18.51
Filip právě dorazil na místo konání Samsung Premiere 2013 před londýnský Earls Court. V Londýně mají dnes o poznání příjemnější počasí než u nás :)

Klepněte pro větší obrázek 

17.12
Vypadá to, že ani novinky s Windows se nepodařilo utajit až do konce, tisková konference začíná za necelé tři hodiny. Mezi novinkami řady Ativ by se podle italského webu notebookitalia.it měl objevit nový notebook Ativ Book 9 a konvertibilní tabletonotebook Ativ Book Q. Obě zařízení budou pracovat s Windows 8.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

11.28
Samsung Premiere 2013 proběhne ve známé londýnské výstavní hale Earls Court. Samsungu se zřejmě osvědčila, protože už vloni tady představil tehdejší vlajkovou loď Galaxy S III.

Klepněte pro větší obrázek

10.45
Zatím si můžeme zopakovat, které produkty už známe oficiálně a které můžeme očekávat podle uniklých informací:

10.20
Samsung na své CZ/SK facebookové stránky umístil pozvánku na dnešní večer, ve které trochu víc poodhaluje, co nového uvidíme. Doslova se ve příspěvku píše: "Dnes ve 20:00 našeho času představíme na Samsung PREMIERE 2013 nejžhavější mobilní a notebookové novinky."

Cestu a pobyt redaktora hradila společnost Samsung.

Diskuze (64) Další článek: Topo Czech 2013: nové turistické mapy České republiky

Témata článku: Samsung, , , Huawei Ascend P6, Samsung Ativ Tab, Samsung Ativ Tab 3, Samsung Ativ Tab 64GB Wi-Fi, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Ace, Samsung Galaxy Ace 3, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S III, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Active, Samsung Galaxy S4 mini, Samsung Galaxy S4 mini Duos, Samsung Galaxy S4 Zoom, Samsung Galaxy S4-A, Samsung Galaxy Tab, Samsung Galaxy Tab 16GB 3G, Samsung Galaxy Tab 3 10.1, Samsung Galaxy Tab 3 10.1 16GB LTE, Samsung Galaxy Tab 3 10.1 32GB LTE, Samsung Galaxy Tab 3 10.1 32GB Wi-Fi, Samsung Galaxy Tab 3 7.0,