Živě z USA: vyzkoušeli jsme odolný tablet Samsung Galaxy Tab Active Pro

Svou premiéru už má za sebou, přesto jsme si jej mohli osahat až nyní. Řeč je o tabletu Samsung Galaxy Tab Active Pro, který byl formou tiskové zprávy představen již začátkem září. Jeho premiéra na americké půdě nám tak dala možnost poprvé si tablet vyzkoušet a vyzpovídat jeho produktového manažera. I přesto, že jsme si zkoušeli americkou variantu tabletu, můžeme počítat s dostupností tabletu i v ČR.

První pohled na odolný tablet Galaxy Tab Active Pro:

Samsung novinku popisuje jako nejvíce vybavený odolný tablet, který najde své využití zejména v B2B segmentu. Active Pro se pyšní zvýšenou odolností IP68 a má za sebou 21 úspěšných testů dle americké armádní normy MIL-STD810G, např. zvládne pracovat až do -20 °C. Přímo v základním balení je připraveno ochranné pouzdro, které se podepisuje pod zvýšenou odolnost pří pádech na zem z úrovně pasu, součástí pouzdra je i pozice pro pero S Pen, kterým můžete ovládat tablet i tehdy, když budete mít při práci nasazené rukavice.

Na konferenci SDC nás zaujalo zejména doplňkové příslušenství. Samsung již tablet nasadil v testovacím režimu u americké policie, ve stojánku ve voze je doplněn velkou pogumovanou klávesnicí pro pohodlnější zadávání dat. Ve firmách se zase bude hodit dokovací stanice pro několik tabletů, které se nabíjejí přes boční POGO konektor. A pro práci ve skladu se bude hodit kryt s poutkem, které si při práci s tabletem zasunete do dlaně. A pokud dojde baterie, stačí tu aktuálně vloženou vyměnit za druhou. Zadní kryt lze jednoduše odcvaknout, kapacita akumulátoru činí 7 600 mAh.

Galaxy Tab Active Pro je formálním nástupcem Galaxy Tab Active 2. Displej s Full HD rozlišením zůstal u technologie IPS LCD, systémové ovladače jsou v podobě fyzických tlačítek. V klávese Home je navíc umístěna čtečka otisků prstů. Na pravé delší hraně najdeme zamykací klávesu, regulátory hlasitosti a programovatelné tlačítko, které na stisk a podržení spustí vybranou aplikaci. Na zádech je připraven 13MPx fotoaparát s přisvětlovací diodou.

]: The file '/PubSystem.Controls.Run.Articles.2015/AddOn_Blank.ascx' does not exist.-->

Samsung Galaxy Tab Active Pro
rozměry a hmotnost: 244 × 170 × 9,9 mm, 653 g
displej: 10,1", kapacitní IPS LCD, 1 920 × 1 020, 215 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 5, Bluetooth 5, GPS
paměť: 64 GB, microSDXC (512 GB), RAM: 4 GB, baterie: 7 600 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 670 (8× Kryo 360, 2 GHz, 10nm)
operační systém: Google Android 9 (Pie)
fotoaparát: 13MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
47 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Výkon dodává osmijádrový Snapdragon 670 se 4GB RAM a 64GB pamětí. Tablet se ode dneška prodává i v ČR. Wi-Fi verze stojí 16 999 Kč, v případě LTE varianty je třeba připlatit dva tisíce.

Váš názor Další článek: Čínský výrobce nedal do mobilu barevný displej, ale elektronický papír. Výsledkem je geniální kompromis

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Samsung Galaxy Tab Active Pro, Klávesa, Pře, Tab Active, Tab Active Pro, Pro +, Česká republika, Samsun, S PEN, Tab S, Kryt, Policie, Pouzdro, Full HD,