Zlatá je znovu v kurzu. Motorola Razr přichází v nové barevné edici

Ještě před několika lety patřila zlatá barva na mobilech k velmi oblíbeným barevným variantám – koupit jsme mohli například zlatý Apple iPhone 6s, Samsung Galaxy S7 nebo Huawei P8. Později ale výrobci začali dávat přednost jiným odstínům a zlatá se až na výjimky u vlajkových telefonů zcela vytratila.

Letos by ale mohla zažít renesanci, a to u konstrukce, která se sama o sobě vrací hluboko z minulosti – u véčkových telefonů. Samozřejmě nemluvíme o levných tlačítkových telefonech ve tvaru véčka, kterých je dnes už taky jako šafránu, ale o véčkových smartphonech s ohebným displejem. Ty jsou na trhu v tuto chvíli dva – Samsung Galaxy Z Flip a Motorola Razr.

Shodou okolností se oba vyrábějí i ve zlaté barvě, ačkoli tato verze není dostupná pro každého. Zlatý Z Flip je určen hlavně pro asijské trhy, nově ohlášený zlatý Razr si zase mohou koupit pouze zájemci ve Spojených státech. Cena ani výbava se proti ostatním barvám neliší, Razr si ale aktuálně mohou zákazníci amerického Verizonu koupit v akci „dva za cenu jednoho“ za 1 500 dolarů.

Motorola Razr (2019)
rozměry a hmotnost: 172 × 72 × 6,9 mm, 205 g
displej: 6,2", kapacitní P-OLED, 876 × 2 142, 373 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 5, Bluetooth 5, GPS
paměť: 128 GB, RAM: 6 GB, baterie: 2 510 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 710 (8× Kryo 360, 2 GHz, 10nm)
operační systém: Google Android 9 (Pie)
fotoaparát: 16MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
50 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (5) Další článek: Soundbar Arc je pro Sonos návrat do nejvyšší ligy. Oživení dostaly i další reproduktory a aplikace

Témata článku: Motorola, Samsung, , , , , , , Telefon, Edice, Motorola Razr +, Verizon, EDI, Zlatá barva, Kurs, Šafrán, Barva,