Zmizelý 3,5mm jack bychom Samsungu odpustili, ale co přišlo pak, je vyloženě trapné…

V září 2016 Apple představil iPhone 7. Nebyl to první telefon bez 3,5mm sluchátkového konektoru, ale jak už to tak u Applu bývá, nastartoval trend. Samsung se proti tomu trendu vymezoval a v následujících letech prezentoval jako výhodu, že jeho telefony 3,5mm jack stále mají.

Tento týden Samsung představil Galaxy Note 10 bez jacku. Tři roky po iPhonu jsme to nepovažovali za zásadní problém, bezdrátová sluchátka se za tu dobu rozšířila, takže jsme v článku tuto novinku prostě jen konstatovali. Součástí presskitu byl i následující slide, na kterém nás výrobce přesvědčuje, jaké ztráta 3,5mm konektoru přináší výhody. Vidím v tom lehké pokrytectví. Copak o těchto trumfech nevěděli před rokem? Nebo rok před tím?

Klepněte pro větší obrázek
Argumenty? Diskutabilní. Ale proto tu dneska nejsme…

Co mě přimělo napsat tento článek, je těžké pokrytectví, se kterým Samsung smazal z YouTube sérii reklam Ingenius, která v srpnu 2018 přímo útočila na iPhone X. Tehdy jsme Samsungu tleskali za zdravou drzost, se kterou upozornil na nedostatky iPhonu. Po roce nám stejný Samsung stejné nedostatky prezentuje jako výhody.

Klepněte pro větší obrázek
Samsung se nedokázal vyrovnat se svou nedávnou minulostí a tuhle reklamu stáhnul z YouTube. Mimochodem Apple před třemi lety k iPhonu 7 dával redukci na 3,5mm jack do krabičky. Samsung teď k Notu 10 nikoliv.

…kromě odstranění jacku u Note 10 totiž už na jaře Samsung představil řadu Galaxy A, která u většiny modelů má výřez v horní hraně displeje. Je sice pravda, že korejské výřezy nejsou tak velké a ohyzdné jako ty na iPhonu, ale…

Klepněte pro větší obrázek
…i tuhle reklamu Samsung raději smazal.

Dvě reklamy ze série Ingenius, o kterých byla dneska řeč, najdete níže, ostatní jsou v loňském článku.

Double-dongle:

Výřez/Notch:

Diskuze (97) Další článek: Čteme mezi řádky. Proč Apple prodává plastové iPhony a pomalejší disky

Témata článku: Apple, Samsung, , , , Výřez, Chlapík, Note, Jack, Pokrytec, Matka, Drzost, Samsun