Značkové elektrokolo pod 10 tisíc? Tohle od Xiaomi ujede 80 kilometrů na jedno nabití!

Značka Xiaomi už dávno není jen o mobilech, její kultovní elektrická koloběžka zdomácněla i u nás. Elektrická kola k nám ještě příliš nepronikla, ale v domovské Číně už startují prodeje druhé generace. HIMO C20 a vyjde na pouhých 375 dolarů, tedy po přidání daně necelých 10 000 Kč.

Přitom HIMO nabízí technologie, které známe spíše z vyšších cenových pater. Motor žene zadní kolo silou 250 W a stačí na maximální rychlosti 25 km/h, baterie o kapacitě 360Wh prý stačí až na 80 km, což je působivá hodnota.

Kola jsou 20palcová, přítomny jsou mechanické kotoučové brzdy, rám je hliníkový o hmotnosti 21 kg. A to je poměrně málo na elektrické kolo. Přehazovačka je značky Shimano. V sedadlové trubce se navíc ukrývá hustilka. Na řídítkách je pak přítomný LED displej, který vás informuje o rychlosti, ujeté vzdálenosti a kapacitě baterie.

Ve výbavě jsou obsaženy i přední a zadní LED světla. I ta jsou napájena z baterie, takže nemusíte řešit žádnou výměnu akumulátorů. Vyjma oficiální čínské distribuce můžete HIMO C20 pořídit třeba na AliExpressu s celosvětovou dopravou zdarma, nicméně tam už je cena na 750 dolarech, tedy cca 17 000 Kč.

Via electrek.co

Diskuze (41) Další článek: Sezóna premiér nekončí, květen bude našlapaný novinkami. Kdo odhalí karty?

Témata článku: Xiaomi, , , , , , Aliexpressu, Shimano, Elektrokolo, Electrek, Elektrické kolo, Sedadlo, BT & amp, Nabití, Kapacita,