Dočkáme se již na veletrhu IFA? Samsung chystá nové hodinky a náramek

Samsung na zářijovém veletrhu IFA v Berlíně tradičně ukazuje nové modely hodinek, a podle spekulací bychom se mohli nových modelů dočkat i tentokrát. V hledáčku jsou přitom hned dva modely, jejichž existence byla v nedávné době „potvrzena“. 

Prvním modelem mají být hybridní hodinky Gear Sport; a hybridní proto, že mají skloubit funkce chytrých hodinek a chytrého náramku. Důraz tedy bude kladen na fitness funkce, ovšem samotná nositelnost má od pohledu vypadat jako běžné chytré hodinky. O tomto modelu víme již od začátku srpna, kdy se na něj Samsung dotazoval členů interního programu SmartLab Plus.

Gear Sport mají oproti „plnokrevným“ hodinkám přinést menší tělo, tenčí řemínky a také voděodolnost při plavání, což by byla v portfoliu Samsungu úplná novinka. Chybět nemá ani aplikace S Heatlh včetně upozorňování na vaší neaktivitu. Při automatické detekci sezení nebo jízdě v dopravních prostředích vám hodinky ukáží některé cviky na protažení a rozhýbání. Hodinky se objevily již na americkém úřadu FCC, z dokumentů můžeme alespoň vysledovat tvar jejich zadní strany.

Druhým modelem má být náramek Gear Fit2 Pro Large (SM-R365), který je považován za vylepšení loňské verze Gear Fit2 (recenze zde). Vizuálně zřejmě moc změn nenajdeme, ovšem uvnitř náramku mají být připraveny další senzory pro zpřesnění počtu ušlých kroků. Znamená to tedy, že Gear Fit2 opustí statut informativního měřidla a stane se z něj profesionální kalibrovaný tracker? Zda se spekulace potvrdí, uvidíme zřejmě až na veletrhu IFA, který se koná ve dnech 1. - 6. září v Berlíně.

Loňská generace náramku Samsung Gear Fit2:

Zdroj Phandroid, Phonearena

Diskuze (3) Další článek: Jak skenovat QR a čárové kódy, aniž byste museli instalovat aplikaci

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Cvik, Gear Sport, Zpřesnění, Ušlý krok, Plavání, Frontier, PhoneArena, Druhý model, Model hodinek, Sam, Kalibr, Hybridní hodinky, Úplná novinka, Upozorňování, Hod, Nov, Loňská generace,