Fighting Fantasy Legends: zahrajte si oblíbené gamebooky i v mobilu

Žánr gamebooků, tj. herních RPG knih, letos slaví 35 let od svého založení. A u příležitosti jubilea byla vydána hra Fighting Fantasy Legends, ve které si můžete zahrát jeden ze tří populárních gamebooků - Čaroděj z Ohňové hory, Město Zlodějů a Citadelu Chaosu. Již předem je ale třeba dodat, že knihy si „zahrajete“ pouze v angličtině. A to na PC (Steam), Androidu a iOS.

Jednotlivé knihy vypadají jako přepracované gamebooky do digitální podoby, ovšem k očekávanému základu přidávají i něco navíc. V příběhu, jehož mapu vidíte z horního pohledu, utváříte svá vlastní rozhodnutí a jako hlavní atributy si u své postavy vedete zručnost, staminu a štěstí. Souboje a štěstí se rozhodují po hození kostkami, které v závislosti na vašich rozhodnutích přidáváte, vylepšujete nebo ubíráte. Ve hře také můžete náhodně narazit na různé nestvůry a nepřátele, které si zakládáte do svého „kodexu“. 

Podle úspěchů si můžete nárokovat různé tituly, poznat ikonické postavy, se kterými jste se setkali již v papírových knížkách, nebo si zahrát minihry, jenž jsou součástí každého příběhu. Hra má na výběr tři úrovně obtížnosti, a je třeba myslet i na to, že špatné rozhodnutí znamená to, že budete muset zase začít pěkně od začátku. Režim hardcore pak značí to, že při smrti začnete úplně od čistého startu hry - v batohu vám nezbude vůbec nic.

Na Steamu lze hru dočasně pořídit za 9 EUR (235 Kč), na AppStoru vyjde mutace pro iOS na 4,99 USD (111 Kč). Na Google Play je cena hry stanovena na 160 Kč. Fighting Fantasy Legends potěší zejména fanoušky žánru, na druhou stranu ji zřejmě půjde dohrát i během pár hodin. Budeme zvědavi, zda vydavatel do hry přidá další knihy, resp. zda budou k dispozici bezplatně nebo si za ně budete muset ještě připlatit.

Váš názor Další článek: O2 bude O2 nejméně do roku 2022, Španělům za to zaplatí 900 milionů korun

Témata článku: , , , , , , Pár hodin, Chaos, Atribut, RPG, Knížka, Digitální podoba, Žánr, MOBI, Mobil, Obtížnost, Vydavatel, Fan, Sorcery, Game, Nomad, MMORPG, Horní pohled, Hlavní atribut, AppStore,