Galaxy Watch 3: Nové funkce pro každého, titan pro fajnšmekry

  • Nová generace hodinek od Samsungu staví na známých základech
  • Na zápěstí se dostane ocel a titan s koženými a kovovými řemínky
  • S měřením EKG a okysličením krve v Česku nepočítejte

Nová generace chytrý hodinek Samsung je tu. U Galaxy Watch 3 si můžete vybrat ze dvou velikostí těla, designéři chtěli vzhled co nejvíce přiblížit běžným hodinkám a zajímavé jsou i materiály. Ocelové tělo, kovové pásky i kožene řemínky už známe, u vrcholné varianty tentokrát Samsung sáhnul po titanu.

Jedna pro dámy, druhá pro pány

Menší 41mm dámská verze nabídne 1,2" kruhový AMOLED displej, pánská 45mm varianta dostane 1,4" panel, vždy s odolným sklem Gorilla Glass DX. A když už zmiňujeme odolnost, tělo hodinek splňuje odolnostní normy 5 ATM, IP68 a MIL-STD810G, takže bez problémů obstojí i v nehostinných podmínkách. Do menšího těla se dostala 247mAh baterie, do většího 340mAh akumulátor. Nabíjení probíhá tak, jak jste zvyklí z předchozích generací - bezdrátově pomocí přibalené dobíjecí podložky. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Samsung představil hodinky Galaxy Watch 3 ve dvou velikostech těla, kombinací barev a rozměrů těla s pásky bude opravdu dost a to na fotce ještě chybí titanová verze s kovovými řemínky...

Na vnitřní straně je připraven měřič srdečního tepu a také elektroda pro EKG. Bohužel, společně s měřením krevního tlaku se bude jednat o dvě funkce v Česku nedostupné. Obě potřebují projít patřičným schvalovacím procesem, a to zřejmě ještě nějakou dobu potrvá. I přesto ale hodinky nově změří okysličení krve nebo detekují pády. V případě nouze mohou o vašich problémech informovat až čtyři nouzové kontakty. Hodinky dále podporují Bluetooth 5.0, Wi-Fi, NFC, GPS a také LTE (u modelů s eSIM).

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Na boku hodinek čekejte dvě doplňková tlačítka, z vnitřní strany je připraven měřič srdečního tepu. Každému ciferníku (ke stažení ji je až 80 tisíc!) můžete nastavit až pět sledovaných informací (kroky, kapacita baterie, počasí, apod.)

Profesionální i amatérské sportovce potěší detailní běžecké statistiky (pravidelnost běhu, asymetrie, ztuhlost, apod.). měření maximální spotřeby kyslíku (VO2 Max) či domácí tréninkový asistent se 120 cvičebními programy. Zajímavě vypadá i vylepšený režim pro měření kvality spánku. V hodinkách běží operační systém Tizen Wearable OS 5.5, s nímž se pojí i spousta drobných úprav uživatelského rozhraní. Hodinky nově zobrazí fotku, kterou vám někdo pošle přes WhatsApp nebo při čtení zprávy automaticky nabídnou rychlé odpovědi, které odešlete jediným kliknutím.

Souhrn všech mobilních novinek od Samsungu:

Prostředí ovládáte klasicky dotykem, pomoci si můžete i dvěma bočními tlačítky nebo otočnou lunetou. Pomocí ní můžete např. přeskakovat skladby nebo přecházet mezi slidy prezentace, která běží v telefonu nebo počítači. Díky reproduktoru a mikrofonu si můžete ze zápěstí hodinek i přímo zavolat. Výkon obstarává dvoujádrový 1,15GHz Exynos 9110 s 1GB RAM, interní paměť hodinek je 8GB. Hodinky půjdou připojit i k jiným Androidům mimo řady Galaxy (Marshmallow a výše, min. 1,5GB RAM) a také k iPhonům (iPhone 5 a novější s iOS 9 a vyšším). 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Bronzová verze hodinek (Mystic Bronze) bude k dispozici pouze u menší 41mm varianty

V Česku se začnou hodinky prodávat již v pátek 7. srpna. Nejlevnější verze bude stát 11 499 (41mm, BT), za LTE model s eSIM si připlatíte patnáct stovek. 45mm verze v Bluetooth startuje na částce 12 499 Kč, u LTE varianty připlácíte tisícovku. Mezi dostupné barvy patří černá, stříbrná (pouze 45mm) a bronzová (pouze 41mm). Titanová verze hodinek ve 45 mm těle bude stát 17 499 Kč, počkáme si na ni však až do posledního čtvrtletí tohoto roku. Konkrétní datum startu prodejů bude potvrzeno později.

Oficiální video k hodinkám Galaxy Watch 3:

Diskuze (39) Další článek: Samsung přislíbil tři roky systémových updatů. A to zpětně už od řady Galaxy S10

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Pro +, AMOLED displej, Mystic Bronz, Gorilla Glass DX,