Google brzy ukončí Android Market na Androidu 2.1 (On ještě stále fungoval?)

Pokud jste zažili postupný vzestup Androidu, jistě jste zaznamenali i první verzi aplikačního obchodu, která nesla název Android Market. Aplikace byla předstupněm současné verze Google Play (v telefonů označovaná jako Obchod Play), a symbolizovala ji nákupní taška s logem Androidu.

Poměrně překvapivou informací pro nás bylo to, že Google i po více než sedmi letech stále podporuje původní verzi aplikace Android Market, která z různých, zejména hardwarových, důvodů nemohla být na starších verzích Androidu aktualizována na Google Play. A protože v rámci distribuce verzí Androidu poklesl Android 2.1 Eclair (včetně nižších verzí) na 0,1 procenta, Google se rozhodl, že u těchto verzí od 30. června nebude možné tento aplikační obchod již vůbec spustit.

Od vydání Eclairu uplynulo již sedm let, vývojáři aplikací na tak staré verze Androidu již stejně „nemyslí“, takže nemá smysl dále nabízet nedostupné aplikace. Dokážeme si také představit, že sedm let starý Android smartphone nebude, ani z pohledu aktuálních telefonů nižší třídy, žádné „výkonové terno“. Aplikační obchod Google Play je i nadále podporován od Androidu 2.2 a výše.

Takto Google v březnu 2012 představil Google Play jako „all-in-one“:

Zdroj Android-Developers

Váš názor Další článek: Z displeje maximum: prohlédněte si tyto 4K HDR samply na Samsungu Galaxy S8

Témata článku: , , , , , , , Obchod Play, První verze, Telefon, Stará verze, Play, Nízká třída, Překvapivá informace, Starý Android, Aplikace, #Android, Brzy, Taška, Úkon, Google +, Vývojář aplikací, Původní verze, Současná verze, Let starý,