Google má problém. Několika Pixelům 2 XL se už za týden vypálil OLED displej

V USA probíhá v několika redakcích testování nových Pixelů 2 XL, ovšem některé modely spojuje jeden nelichotivý problém - vypalování OLED displeje. A to již jen po týdnu běžného používání. Google na vypálení displejů zareagoval po svém, celou situaci „intenzivně vyšetřuje“.

Jako první s celou záležitostí vyšel na povrch web Androidcentral. Na redakčním telefonu se už po týdnu objevil vypálený řádek se softwarovými ovladači. Ten je vidět na fotografii níže, zejména na šedém podkladu. Aby toho nebylo málo, tak displej Pixelu 2 XL dostává v recenzích negativní ohlasy za „blátivé“ barvy a zrnité textury viditelné při horším osvětlení. Např. bílé ikony v notifikačním panelu přecházejí od zelené až po červenou.

Vypalování displejů bylo typické pro OLED panely první generace, které byly použity např. u Samsungů Galaxy S a Galaxy S II. Dnes je na tom situace daleko lépe, vypálení displejů se objevuje zřídkakdy. A pokud se objeví, tak až v horizontu řady měsíců, resp. let. The Verge za nekvalitní obraz viní divizi LG Display, u menšího Pixelu 2, u něhož dodává displeje Samsung, se podobné problémy neobjevily.

Takové jsou smartphony řady Google Pixel 2: 

Vypálení displeje po sedmi dnech běžného používání ukazuje na výrobní chybu, která bude pokryta zárukou při reklamaci. Google se k celé situaci vyjádřil takto: „Displej Pixelu 2 XL byl navržen s pokročilou technologií POLED včetně rozlišení QHD+, širokého barevného gamutu a vysokého kontrastu pro přirozené a krásné barvy a vykreslování. Všechny naše produkty jsme podstoupili rozsáhlým testováním kvality ještě před jejich uvedením a to při vyrobení každého kusu. Ohlasy ohledně displeje aktivně zkoumáme.“

Via Phonearena

Diskuze (34) Další článek: Xperia XZ Premium dostává Android Oreo. Telefon získá i funkci 3D Creator

Témata článku: Google, , , , , , , , , Vypalování, Řádek, Pixel c, Softwarový ovladač, Pokročilá technologie, Podobný problém, Malý pixel, Just Black, Vypálení, Horizont, Pro +, News, Displej, Negativní ohlas, Špatné osvětlení, Šedý podklad,