Google Reply: přidá do Androidu rychlé odpovědi tam, kde by se mohly hodit

Google vydal další aplikaci pro svůj operační systém, která doplňuje funkce Androidu. Aplikace se nazývá Google Reply, a nabídne rychlé odpovědi na zprávy z komunikačních aplikací, které jsou na dosah jednoho kliknutí přímo z notifikací ve výsuvné liště. 

Pokud na Androidu používáte textové messengery (např. Facebook Messenger, Hangouts, Skype nebo běžné textovky), u notifikací se zprávami můžete kliknout na tlačítko, které vás rovnou přepne k psaní odpovědi. Google Reply však u notifikací nabídne návrhy rychlých odpovědí, a to zejména s ohledem na analýzu textu, který vám byl doručen. Rychlé odpovědi se týkají časů, lokací či různých rychlých reakcí na dotazy. Google funkci stále piluje, a díky tomu, že se jedná o aplikaci bez oprávnění, půjde nainstalovat i na starší Androidy.

Aplikace zvládne vašim kontaktům automaticky posílat zprávy o vaší nedostupnosti, pokud např. řídíte, běháte, spíte, dovolenkujete nebo jste v MHD. Aplikace Google Reply je aktuálně v uzavřené anglické betaverzi, bohužel tedy ještě není veřejně dostupná na Google Play. Stáhnout si ji však můžete přesto již nyní, např. na APKmirror.

Telefonní aplikace od Googlu si od Facebooku vypůjčila „bubliny“:

Diskuze (4) Další článek: Avatary z aplikace 3D Creator od Sony už můžete sdílet také na Facebooku

Témata článku: Google, , , , , , , , , Notifikace, Hangouts, Operační systém, #Android, Běžná textovka, Výsuvná lišta, Komunikační aplikace, Odpověď, Aplikace, Telefonní aplikace, Oprávnění, Hod, Rychlá odpověď,