Hodně přitažené za vlasy? Samsung Galaxy S9 má mít modulární design

Na internetu se objevila zajímavá spekulace, podle které zvažuje Samsung v případě modelu Galaxy S9 přejít na modulární konstrukci. Za touto informací stojí Eldar Murtazin, který sice již dávno ztratil stoprocentní důvěryhodnost, přesto může být tato zpráva minimálně ukázkou toho, že jihokorejci nechtějí do budoucna stavět na úplně stejném designu.

Pokud se spekulace potvrdí, má být „modulární“ řešení u Galaxy S9 podobné tomu, jaké je používáno u Motorol řady Moto Z. Na zadní straně by se tedy měly objevit magnetické piny, ke kterým mají jít jednoduše připevnit volitelné externí moduly. Podobné řešení má aktuálně i The Essential Phone od Andyho Rubina, k němuž můžete připnout např. 360° kameru.

Pojem modulárních smartphonů se v éteru neobjevuje poprvé, již v minulosti s nimi koketoval Google (Project Ara), který však práci na tomto projektu již ukončil. Jeho následníkem bude zřejmě Facebook, který si již patentoval některé vyměnitelné bloky, ze kterých můžete „složit“ smartphone. Samsung Galaxy S9 by však měl mít ucelené tělo, k němuž půjde přidat periferie ve stylu Moto Mods nebo LG Friends u LG G5. Všechny předchozí iterace modulů se však potázaly z neúspěchem. Jak to nakonec dopadne se Samsungem Galaxy S9?

Takto měl vypadat futuristický projekt Google Ara:

Zdroj Twitter

Diskuze (11) Další článek: Letošním cenám EISA kraluje Huawei. Smartphone roku má Samsung

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Samsung Galaxy S9, Galaxy s, The Essential Ph, Essential Phone, Mít, Samsun, GAL, Pojem, Sam, LG Friends, Modulární řešení, Essential pH, Eldar Murtazin, Neúspěch, DESI, Hod, Vlasy,