Huawei představil nejrychlejší bezdrátové dobíjení s výkonem 40 W. Má ho zatím jediný model

Na čtvrteční online tiskové konferenci Huawei se to tentokrát tolika superlativy nehemžilo, hardwarových novinek je v řadě smartphonů P40 o něco méně než v minulých letech. Výrobce se soustředil hlavně na inovace ve fotoaparátu, zbytek si zřejmě nechává na pravidelné podzimní uvedení technologicky nejvyspělejší řady Mate.

Jedno prvenství si ale čínský výrobce přece jen může připsat. Oznámil dosud nejrychlejší technologii bezdrátového dobíjení Supercharge Wireless s výkonem 40 W. Vyzkoušet ho zatím nemůžeme, protože ho bude obsahovat pouze nejvyšší představený model Huawei P40 Pro+, který se na trh dostane až někdy v červnu. Bezdrátové dobíjení se ve výkonu vyrovná tomu kabelovému.

K využití plné „nabíjecí rychlosti“ bude potřeba kompatibilní příslušenství. Tím je zatím pouze jediný dobíjecí stojánek Huawei SuperCharge Wireless Charger Stand s duální indukční cívkou a aktivním chlazením a k němu originální 65W adaptér Huawei do zásuvky. Telefon ve stojánku může být umístěn s displejem na výšku i na šířku. Stojánek se bude prodávat zvlášť, českou cenu zatím neznáme.

Diskuze (1) Další článek: Mapy.cz míří k miliónu sdílení polohy kvůli COVID-19. V Seznamu pracují na řešení pro konkurenční Google Mapy

Témata článku: Huawei, , , , , , Jediný model, Bezdrátové dobíjení, Výrobce, Dobíjení, Výkon, Stojánek, Model