Internet věcí usnadní léčbu cukrovky. Ericsson představil jediné chytré zařízení, které zvládne vše

Společnosti Ericsson a Brighter představují první komerční řešení IoT-health na světě pro monitorování a léčbu cukrovky. Jmenuje se Actiste a diabetikům slibuje snížit počet každodenních úkonů spojených s jejich nemocí až o 67 %.

Actiste spojuje všechny požadované funkce (odběr krve, měření glukózy v krvi a injekce inzulínu) do jediného připojeného zařízení. Zařízení je dodáváno jako součást předplacené služby, která má za cíl zjednodušit každodenní život pacienta, optimalizovat a zlepšit jeho léčbu. Automaticky zaznamenává dávky inzulínu a hodnoty glukózy v krvi, přičemž údaje synchronizuje s chytrým telefonem iOS nebo Android. Tato reálná data pomáhají diabetikům udržet přehled o zdravotním stavu.

Řešení je zatím dostupné ve Spojených arabských emirátech (SAE), kde žije 1,2 milionu diabetiků, 480 tisíc z nich je závislých na podávání inzulínu.

Diskuze (5) Další článek: Mobilní aplikace Chytré auto od T-Mobilu v novém. Je jednodušší a přehlednější

Témata článku: , , , , , , , Chytré zařízení, Zařízení, Chytré, Cukrovka, Pře, Léčba, Glukóza, SAE, Cukr, Zdravotní pojišťovna, Diabetik, Kter, Injekce, Spojené arabské emiráty, Dávky, Inzulín,