Jak vybrat mobil s nejlepším poměrem výkon/cena

  • Můžete skočit na lep reklamě a koupit to nejmodernější a nejdražší
  • Nebo vyberete chytře a za 50 % peněz dostanete 90 % muziky
  • Stačí znát jednoduchá pravidla fungování mobilního trhu

Jak za své peníze dostat co nejlepší mobilní telefon? Stačí znát jednoduché pravidlo, podle kterého výrobci každý rok představují nové modely. Ty starší pak zlevňují, aby se vyprodaly.

Přitom evoluce smartphonů je dnes pomalá, takže se nemusíte bát, že byste přišli o něco zásadního. Za poloviční peníze tak dostanete 95 % toho, co nabízí ty nejnovější smartphony, které vídáte na billboardech.

Takhle to funguje ve všech cenových patrech, ale nejvíce peněz ušetříte právě na dražších modelech. Není výjimka, že loňskou vlajkovou loď (tedy ten nejlépe vybavený mobil z nabídky) teď koupíte za 10 nebo 12 tisíc. Přitom před rokem stála 20, 22, nebo ještě více tisíc.

Výrazněji padají ceny u telefonů s Androidem. Apple iPhony zlevňují pomaleji.

Jaké kompromisy budete muset strpět? Ztráta na výbavě, výkonu a dalších parametrech je většinou zanedbatelná. Pravděpodobně dostanete o generaci starší Android, ale ani to není nic, co by vás muselo trápit. Pro jistou skupinu uživatelů bude největším ústupkem vědomí, že nemají to nejmodernější z mobilního světa. Ale jestli nehodláte měnit mobil každý rok, asi vás nebude trápit ani tohle.

Ušetřit a zlepšit tak poměr výkon/cena se dá i při různých cenových akcích, ale tady už univerzální rada neexistuje. Snad jen – sledujte www.MobilMania.cz, na ty nejzajímavější slevy vždycky upozorňujeme.

Jak vybírat elektroniku

Poradíme vám, jak dobře vybrat hardware a domácí elektroniku. Na co si dát pozor, čemu se vyhnout a co je naopak velmi důležité.  Srozumitelně a přehledně.

TelevizorySoundbary • RouterySSDChytré hodinkyProjektoryTabletyFotomobilyMonitoryÚložiště NAS3D tiskárnySluchátka • Herní konzole

A další desítky článků na téma Jak dobře vybrat

Diskuze (71) Další článek: Fighting Fantasy Legends: zahrajte si oblíbené gamebooky i v mobilu

Témata článku: , , , , , , Pravidlo, Mobil, Loňský rok, Univerzální rada, Nový model, Výjimka, Poměr, Drahý model, Vybavený mobil, Nejlepší poměr, Jednoduché pravidlo, MOBI, Jak, Lep, Muzika, Cena, Mobilní svět, Starý Android, Mobilní trh,