Jaké vybrat brýle Gear VR pro Galaxy Note 9? Nový model nebo starší s redukcí

I když se o virtuální realitě v posledních měsících mluví stále méně, Samsung s ní u svého nejnovějšího topmodelu Galaxy Note 9 stále počítá. Telefon je však trochu větší, než se počítalo v původních návrzích brýlí Gear VR, takže smartphone není kompatibilní se staršími brýlemi. Tedy ani s modelem SM-R323, který debutoval po boku problematického Galaxy Note 7, ani s loňskými brýlemi SM-R324.

V případě, že chcete Galaxy Note 9 vložit do brýlí Samsung Gear VR, je třeba, abyste si pořídili nejnovější model SM-R325NZVCXEZ. A ten přináší právě kompatibilitu s nejnovějším tabletofonem. V případě, že vám zůstaly brýle z Galaxy S8 či Galaxy Note 8 (modelové označení SM-R325NZVAXEZ), budou brýle fungovat s redukcí Samsung Device Holder. Tu na požádání obdržíte v servisních střediscích v Praze, příp. o ni můžete zažádat na infolince Samsungu (tel. 800 726 786). Je třeba jen předložit doklad o pořízení Notu 9 a zmiňovaného staršího modelu Gear VR.

Z pohledu funkcí určených pro virtuální realitu jsou však všechny brýle totožné, nové modely mají pouze upravené plasty, abyste do nich mohli nacvaknout i větší zařízení. Tlačítka na boku zůstávají stejná, stejně jako optika, kterou si můžete na horní hraně kolečkem doostřit. Novější generace brýlí pak mají vyztuženou přepážku mezi očima, která zabraňuje odrazu obrazu z jednoho oka do druhého. K brýlím lze pořídit i samostatný ovladač VR Controller, jehož recenzi najdete zde.

Tutoriál k brýlím Samsung Gear VR:

Jak vybírat elektroniku

Poradíme vám, jak dobře vybrat hardware a domácí elektroniku. Na co si dát pozor, čemu se vyhnout a co je naopak velmi důležité.  Srozumitelně a přehledně.

TelevizorySoundbary • RouterySSDChytré hodinkyProjektoryTabletyFotomobilyMonitoryÚložiště NAS3D tiskárnySluchátka • Herní konzole

A další desítky článků na téma Jak dobře vybrat

Váš názor Další článek: Motorola vyrobila bezdrátovou podložku, ale zatím na ní nemá moc co nabíjet

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , Samsung Galaxy Note 9, Vr Controller, Model, Galax Note, Původní návrh, Nová generace, Nejnovější model, Nový model, Praha, Jak, Velké zařízení, Upravený plast, Samostatný ovladač, Pro +, Problematické Galaxy