Lenovo už má také svůj vlajkový smartphone. Z6 Pro se ale do Evropy nepodívá

Lenovo nadále pracuje na vlastním smartphonovém „písečku“ doma v Číně. Tamním zákazníkům dnes představil vlajkový model Lenovo Z6 Pro. Ten představuje naprostou současnou špičku a svojí výbavou i designem nejvíce připomene Huawei P30 Pro. Do Evropy se ale novinka oficiální cestou nepodívá, zde nechá Lenovo v segmentu smartphonů nadále působit pouze dceřinou společnost Motorola.

Z6 Pro sází tradičně na kombinaci kovu a skla, záda obsahují gradientové přechodu v efektu „závoj“. Čtyřnásobný zadní fotoaparát nabízí rozlišení 48 + 16 + 8 + 2 Mpx a funkce jako širokoúhlý záběr, zoom, optickou stabilizaci nebo ToF. Přední straně dominuje bezrámečkový Full HD+ AMOLED displej s úhlopříčkou 6,4 palce, vestavěnou čtečkou otisků a kapkovitým výřezem pro 32Mpx selfie kameru.

Výrobce vsadil na současný nejvýkonnější mobilní čipset Snapdragon 855 a několik kombinací pamětí (6 + 128, 8 + 256 a 12 + 512 GB). Baterie má kapacitu 4 000 mAh a podporováno je rychlé dobíjení 27 W. Telefonu nechybí USB-C konektor, zachovaný 3,5mm jack, duální Wi-Fi a duální GPS. Běží na Androidu 9.0 Pie s nadstavbou ZUI 11. Cenovka v Číně začíná u nejnižší specifikace v přepočtu na 10 tisících korun (bez daně). Do prodeje jde 29. dubna.

Diskuze (4) Další článek: Samsung chystá nástupce obřího tabletu. Galaxy View 2 dostane vylepšený stojánek

Témata článku: Lenovo, , , , , , , , , Kombinace, Full HD, SMA, ZUI, Evropa, Pro +,