LG ohýbačky nepotřebuje. Místo toho má špičkový V60 ThinQ 5G s třetí generací krytu Dual Screen

V době, kdy by finišoval zrušený veletrh MWC v Barceloně, představilo LG svůj nový vlajkový smartphone ve formě pouhého tiskového oznámení. Na samotný produkt ale „ochuzená“ premiéra žádný vliv mít nebude. LG V60 ThinQ 5G je špičkové zařízení s prvotřídní výbavou a aktuálním Androidem 10. Ani tentokrát nechybí doprovodné příslušenství v podobě krytu s druhým displejem Dual Screen.

Design zařízení se proti minulým generacím nijak zásadně nezměnil, LG opět kombinuje kov a sklo a používá konzervativní vzhled s mírně zaoblenými hranami. Nechybí prachu- a voděodolnost IP68 a také zvýšená odolnost v souladu s normou MIL-STD 810G. Novinka se bude vyrábět v bílé a tmavě modré barvě. Na první trhy v Severní Americe a Asii by se měla dostat už během března. Cenu ani dostupnost v Česku v tuto chvíli neznáme, dá se ale očekávat, že vzhledem ke konektivitě dostanou přednost trhy s rozvinutějšími 5G sítěmi.

Výrobce použil 6,8palcový P-OLED displej s malým výřezem, vestavěnou čtečkou otisků a Full HD+ rozlišením. Výkon dodává procesor Snapdragon 865, 5G konektivitu potom modem X55. Na výběr budou paměťové verze 8 + 128 GB nebo 8 + 256 GB při současném zachování rozšíření pomocí microSD. Konektivita je špičková (duální Wi-Fi, Bluetooth 5.1, NFC, USB-C, 3,5mm jack), doplňuje ji i nadprůměrná audio výbava (stereo reproduktory, 4 mikrofony, 32bitový Quad DAC převodník, FM rádio).

Telefon je vybaven akumulátorem s kapacitou 5 000 mAh, funguje rychlé kabelové dobíjení Quick Charge 4+. O bezdrátovém dobíjení ve specifikacích řeč není, takže jej nejspíš telefon neobsahuje. Zajímavě je řešen hlavní fotoaparát. Podle obrázků vypadá jako čtyřnásobný, ve skutečnosti však obsahuje dvě čočky (primární a širokoúhlá), další dvě „oči“ jsou vysílač a přijímač pro ToF kameru, která slouží k určování hloubky scény. Do sestavy se tedy vůbec nedostal optický zoom. Rozlišení fotosenzorů činí 64 + 13 Mpx, selfie kamera má 10 Mpx.

Místo ohebného panelu kryt s displejem

LG se ani tentokrát nepřidalo k trendu flexibilních displejů. Místo toho pokračuje v mnohem levnější strategii „chytré horákyně“ a také k modelu LG V60 ThinQ 5G představilo vlastní kryt s druhým displejem Dual Screen. Ten má naprosto identickou 6,8palcovou Full HD+ OLED obrazovku jako telefon a navíc vnější sekundární monochromatický displej, sloužící pro zobrazení notifikací nebo také jako Always-on obrazovka. Kryt lze rozevřít libovolně do 360° a se zařízením tak pracovat v jakékoli pozici. Pro obě barvy telefonu (bílá, tmavě modrá) bude existovat barevně odpovídající verze Dual Screenu.

LG V60 ThinQ
rozměry a hmotnost: 169 × 78 × 8,9 mm, 214 g
displej: 6,8", kapacitní P-OLED, 1 080 × 2 460, 395 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE, 5G
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1, GPS
paměť: 128 GB, microSDXC (2 TB), RAM: 8 GB, baterie: 5 000 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 865 (8× Kryo 585, 3 GHz, 7nm)
operační systém: Google Android 10
fotoaparát: 64MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
71 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (12) Další článek: Miliarda smartphonů s Androidem a iOS byla v ohrožení! Mohly za to Wi-Fi čipy

Témata článku: LG, , , , , , , , , , , , , , , LG V60 ThinQ, Dobíjení, Full HD, Kryt, ThinQ, Displej, Telefon, Quad DAC, Česká republika, Asie,