LG V30 jde do prodeje na prvních trzích. Českou dostupnost a cenu zatím stále neznáme

LG oznámilo zahájení distribuce vlajkového smartphonu V30 představeného v rámci uplynulého veletrhu IFA 2017. Bohužel na rozdíl od Sony, které v Berlíně představilo také svoje top smartphony a pomalu je začíná v Evropě prodávat, pro LG jsou prioritou jiné trhy.

Nejdříve je to samozřejmě domovská Jižní Korea, kde má výrobce také velmi blízké vztahy s tamními operátory. Hned vzápětí přijde na řadu Severní Amerika. Evropa bude následovat až později, což může znamenat říjnové nebo i listopadové uvedení novinky. Pořád je to ale lepší než loni, kdy model LG V20 do Evropy vůbec nedorazil.

České zastoupení LG bude zajišťovat distribuci V30 pouze pro mobilní operátory. S nimi si také dohodne individuální cenu, která se tím pádem může lišit od ceny na volném trhu. Podle odhadů by se cena LG V30 měla pohybovat okolo 20 tisíc korun.

Diskuze (17) Další článek: Češi v mobilních platbách zaostávají za Evropou. Řada služeb je stále nedostupná

Témata článku: , , , , , , , LG V30, DOS, Trh, Jižní Korea, Říjnová novinka, Vlajkový smartphone, Top smartphone, První trh, Mobilní operátor, Pro +, Dostupnost, Cena, Operátor, Uplynulý veletrh, Model lg, Distribuce, Berlín, Severní Amerika