Lidem padají telefony z rukou. Nárazem si poškodil mobil zhruba každý třetí Evropan

Poškození telefonu v důsledku pádu nebo nárazu je nejčastějším důvodem opravy či výměny zařízení, uvádí průzkum společnost Bullitt Group, výrobce odolných smartphonů CAT Phones. Nejčastější příčinou je nepozornost a nedostatečná ochrana. Nejvíce lidí se setkává s roztříštěnými a prasklými displeji po pádu, ať už během pořizování selfie nebo při zakopnutí či uklouznutí.

Klepněte pro větší obrázek
Oprava rozbitého displeje může vyjít i na několik tisíc korun

„Každý třetí Evropan si vinou každodenních nehod během posledních tří let vážně poškodil svůj telefon, což dohromady představuje zhruba 250 milionů poničených mobilních zařízení. Nejen že je to pro zákazníky značně nepříjemné, ale oprava nebo výměna bývá většinou nemalou investicí,“ uvedl Peter Cunningham ze společnosti Bullitt Group.

Řešením je pořízení odolného zařízení, na které se CAT specializuje. Ne každý ovšem chce používat robustní pogumované zařízení. V takovém případě je vhodné zauvažovat o pojištění smartphonu proti náhodnému poškození nebo odcizení. Obvykle lze tento typ pojištění sjednat v rámci koupě nového zařízení přímo u prodejce. Vyplatit se může zejména u drahých smartphonů s cenovkou nad 20 tisíc korun, kde se oprava může vyšplhat klidně i na polovinu pořizovacích nákladů.

Diskuze (46) Další článek: Nejlepší mobilní síť v Česku má v druhé polovině roku T-Mobile

Témata článku: , , , Nejčastější důvod, Cata Phones, Mobil, Telefon, Bullit-Group, Oprava, Bullit, Náraz, Zařízení, Poškození, Displej, Odcizení, Bullitt Group, Evropan, MOBI