Meizu M6 a M6 Note – slušný hardware za málo peněz

Meizu je čínský výrobce, který letos znovu vstupuje na evropský trh, tentokrát s modely v globální verzi podporující Google Play i lokální LTE frekvence. Dnes si přiblížíme dva modely, jsou jimi M6 a M6 Note.

Meizu M6

Konstrukce telefonu je z lehkého a  pevného polykarbonátu s unikátní metalickou povrchovou úpravou, na které neulpívají otisky prstů,  a rozměry 148,2 × 72,8 × 8,3 mm. Telefon je tradičně kvalitně zpracován a díky zaobleným rohům padne do ruky. 5,2” IPS displej má rozlišení 1280x720, které by mohlo být vyšší, ale pro nenáročné uživatele je naprosto dostačující. Barevné podání i čitelnost ze širších úhlů jsou slušné. Hardwarové tlačítko pod displejem funguje mimo jiné jako čtečka  otisků prstů. Uvnitř M6 tepe osmijádrový MediaTek MT6750, kterému sekundují 3 GB RAM. Použitý procesor je standardem v této cenové kategorii, pro běžné operace je i díky 3GB  operační paměti plně dostačující a zahrajete si na něm i hry.

Klepněte pro větší obrázek

Interní úložiště má k dispozici 32 GB, kdy po prvním spuštění je uživateli přístupno zhruba 23,67 GB. K dispozici je také slot pro microSD karty s možností rozšíření paměti o dalších 128 GB. Jedná se o hybridní slot, takže je možné využít místo na další SIM kartu. Obě  SIM  umí naše LTE. Baterie má velice slušnou kapacitu 3070mAH, což v kombinaci s tímto hardwarem poskytuje slušnou výdrž, až dva dny běžného používání. Co se týče fotoaparátů, ani ty neurazí,  zadní nabídne obvyklé rozlišení 13 Mpx s automatickým zaostřováním a objektiv se světelností f/2.2, zatímco přední má rozlišení 8 Mpx a lepší světelnost f/2.0. O přisvícení se u zadního fotoaparátu stará dvoutónová LED dioda, algoritmy ArcSoft  zajistí redukci šumu a  zkrášlovací vychytávky.  Meizu používá svoji nadstavbu Flyme OS,  u tohoto modelu postavenou na Androidu 7. Meizu své verze  Flyme OS  průbežně aktualizuje, mimo jiné přidává i nové funkce a  vydává také pravidelné bezpečnostní aktualizace.

Cena Meizu M6 se pohybuje pod hranicí tří tisíc korun, jedná se tak aktuálně o cenově  nejdostupnější   telefon s vybavením  3/32  GB a čtečkou otisku prstů.  

Meizu M6 Note

Zkušenější a o něco větší bratříček předchozího modelu je M6 Note s rozměry 154,6 × 75,2 × 8,3 mm. Vyniká vkusným a bytelným kovovým zpracováním. Oproti M6  má lepší rozlišení displeje 1920 x 1080 s poměrem stran 16:9. Displej má lepší pozorovací úhly a dobrou čitelnost i na slunci. Stejně jako u M6  je pod displejem umístěno hardwarové tlačítko s integrovanou čtečkou otisků prstů.

Klepněte pro větší obrázek

Srdcem  telefonu je tentokrát osmijádrový procesor Snapdragon 625 s 3GB RAM a interním úložištěm 32  GB.  Fotoaparát opravdu velmi mile překvapil, díky duálnímu 12Mpx snímači na zadní straně s automatickým zaostřováním dual PD a dvoutónovým bleskem vám zajistí vždy ostré fotografie, zvolit  lze také fotografie s rozostřením pozadí (bokeh efektem). Přední fotoaparát s 16 Mpx umí skvělé autoportréty. Přístroj zvládne natáčet  video  ve 4K, což mnohdy neumí ani  dvakrát dražší telefony.  Velká 4000 mAh baterie s kapacitou 4000mAh vydrží  při úspornějším používání i dva dny. Připravovaná aktualizace Flyme OS  nabídne  u tohoto modelu nové funkce včetně odemykání  obličejem.

 

Cena Meizu M6 Note se pohybuje kolem čtyř tisíc korun.

Další článek: Jak se změní elektronická bezpečnost v příštích 10 letech?