Minecraft Earth: všudypřítomné kostičky se dostávají i do rozšířené reality

Microsoft představil nový titul, který bude chtít konkurovat Pokémon Go. Využít k tomu však chce kostičkový svět Minecraftu. Mobilní hra Minecraft Earth se na displeje smartphonů v betaverzi dostane v průběhu léta, k dispozici bude pro Android i iOS. Finální verzi očekáváme v mobilech do konce roku. Jak konkrétně má fungovat Minecraft v rozšířené realitě?

První možností, jak Minecraft pronikne do rozšířené reality, je stavění struktur různých měřítek a jejich umísťování na skutečné lokace v reálném světě. Ty budete moci přes mobilní aplikaci vidět, případně samotné stavby v Minecraftu vytvářet společně s vašimi přáteli, a to včetně známých i zatím neznámých příšerek (mobů). Druhou novinkou jsou tzv. dynamické příběhy, což jsou krátké mise, které můžete splnit sami nebo s přáteli. Jsou generovány automaticky, takže každá mise bude svým způsobem jedinečná.

Představení hry Minecraft Earth pro smartphony:

Jako podklad využívá hra data z Open Street Maps, generování herních lokací obstarává cloud Microsoft Azure. Betaverze Minecraft Earth bude v USA spuštěna v průběhu léta, finální verze má být vydána ještě do konce roku. K Minecraft Earth se můžete předběžně zaregistrovat zde.

Zdroj Minecraft

Diskuze (1) Další článek: Týden mobilně 485: Výlet do mobilního pravěku a do robotizované Valencie

Témata článku: Microsoft, , , , , , , , Realita, Ear, Open Street Map, Betaverze, Stavění, Open Street Maps, Průběh léta, DOS, Kostička, Microsoft Azur,