Motorola odpískala výrobu Moto Modu v podobě QWERTY klávesnice. Nebyl o něj zájem

Moto Mody slouží k rozšíření funkčnosti smartphonů řady Moto Z. Telefonům mohou přidat navíc baterii, výkonnější reproduktor, mobilní projektor a spoustu dalších funkcí. Jedním z modulů měl být i kryt nazvaný Livermorium Slider Keyboard, který by z telefonů Moto Z udělal komunikátor s výsuvnou QWERTY klávesnicí. Nakonec se ale vyrábět nebude.

Prototyp klávesnice vystavovala Motorola letos na jaře na veletrhu MWC v Barceloně. Vše vypadalo bezproblémově, telefon byl sice trochu tlustší, ale klávesnice měla být dostatečnou přidanou hodnotou. Nyní se ukazuje, že zákazníci už asi po mechanické klávesnici zase tolik netouží. Podle portálu XDA Developers ji partnerský dodavatel Motoroly nezačne sériově vyrábět.

Jak měl fungovat přídavný kryt s QWERTY klávesnicí:

Kryt si sice odbyl úspěšnou kampaň na crowfundingovém portálu Indiegogo, ale ani to nebude stačit k jeho uvedení na trh. Problémem je, že Motorola má s modely Moto Z poměrně malý tržní podíl a výrobci klávesnice by se nevyplatilo dělat kryt v malém množství. Na jeho výrobu je totiž potřeba mnoho specifických součástek. O příslušenství navíc neprojevili velký zájem ani distributoři.

Livermorium ale veškeré práce na vývoji klávesnice nezahodí. Firma nyní prý už pracuje na vlastním smartphonu pracovně nazývaném „Q Device“. Ten má mít napevnou instalovanou vysouvací QWERTY klávesnici a má být údajně tenčí, než by byly telefony Moto Z s připevněným krytem. Představit chce firma svoji novinku ještě letos.

Diskuze (5) Další článek: Samsung Galaxy Note 9 fotí skvěle, ale na pokoření Huawei P20 Pro to ještě nestačí

Témata článku: Motorola, , , , , , , , , Mobilní projektor, Výroba, NIH, Malé množství, Výkonný reproduktor, Kryt, Telefon, Mechanická klávesnice, Klávesnice QWERTY, Velký zájem, Phys, Moto Mod, Motorol, XDA Developers