Musk napověděl, o co půjde při #BatteryDay a vysvětlil tím půlroční odklad. Akce začíná už dnes

Musk už od jara přešlapuje kolem oznámení novinek společnosti Tesla, stupňuje napětí, kolem Battery Day vytváří až mystickou atmosféru. Až teď, nějakých 24 hodin před startem, tweetnul něco, co trochu ochladí fanoušky, kteří už si chystali peněženky. Dnes představená technologie se dostane do masové produkce až v roce 2022.

„Důležitá poznámka o Tesla Battery Day. Ovlivní dlouhodobou produkci, obzvláště Semi, Cybertruck & Roadster. Co oznámíme, se dostane do opravdu masové produkce až v roce 2022,“ říká Musk v prvním tweetu a pokračuje druhým: „Naším záměrem je navýšit (ne omezit) nákup baterií od firem Panasonic, LG & CATL (případně dalších partnerů). Ale i přes maximální nasazení našich dodavatelů vidíme zásadní nedostatek v roce 2022 a dále. Tedy pokud se do akce nepustíme sami.“

Musk tedy stanovil časový rámec. Novinka se dostane do akce v horizontu 15 až 25 měsíců, což je v dnešním digitálním světě dlouhá doba. Navíc to vysvětluje, proč bylo možné akci postupněodložit až o nějakých pět měsíců. Nicméně ani to nedělá dnešní oznámení méně atraktivní.

Battery Day začne dnes (v úterý 22. září) po výroční valné hromadě akcionářů, která začíná ve 22:30 našeho času. Obě akce budou streamované přímo na Tesla.com.

Diskuze (7) Další článek: Není na to vhodná doba. Samsung zrušil vývojářskou konferenci SDC 2020

Témata článku: , , , , , , , , , , , , Masová produkce, Odklad, #BatteryDay, Produkce, Musk, Battery +, Battery Day