Nacpěte si fazole do uší. Galaxy Buds Live jsou netradiční sluchátka s potlačením okolního hluku

  • Samsung představil novou generaci zcela bezdrátových sluchátek
  • Dostala tvar fazolek a nově podporují aktivní redukci šumu (ANC)
  • Byli jsme zprvu skeptičtí, ale nový model zahraje lépe, než Buds+

Zcela bezdrátová sluchátka Galaxy Buds Live zaujmou netradičním tvarem. Na první pohled se zdálo, že bude problém je nasadit a nosit, aby z uší nevypadla. První reálné dojmy jsou však pozitivní, sluchátka drží v uších skvěle i bez obvyklých gumových nástavců a hrají náramně.

Sluchátka jsou opravdu titěrná, měří jen 17 × 27 × 15 mm a váží 5,69 gramu, takže se v dlani úplně ztrácejí. Na vnější straně jsou dva mikrofony a výduch basové složky z vnitřního 12mm repráčku. Z vnitřní strany je připraven ještě třetí mikrofon, který se stará o to, aby vám volání se sluchátky připadalo co nejvíce přirozené. Sluchátka mají i miniaturní průduchy, díky nimž se vám vnitřní část ucha ani při dlouhodobém poslechu nezapotí. IR snímač hlídá nasazení sluchátek, takže dokáže hned spustit hudební přehrávání. V každém je připravena 60mAh baterie. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Sluchátka Samsung Galaxy Buds Live budou v prodeji v bronzové, bílé a černé

V dobíjecím pouzdru je k dispozici 472mAh akumulátor, který můžete dobít USB-C kabelem (pět minut nabíjení vystačí na hodinu poslechu) a nebo bezdrátově. Pomocí nabíječky podporující standard Qi nebo třeba ze zad připojeného smartphonu (funkce Wireless PowerShare).

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Fazolky jsou titěrné, ale v uších drží překvapivě dobře. Na specifický způsob nasazování (do ucha si totiž dáváte nabíjecí piny s nástavcem) si budete zvykat jen chvíli.

Barva pouzdra koresponduje s barvou sluchátek (černá, bílá, bronzová), a při započtení kapacity pouzdra zvládnou sluchátka přehrávat na jeden zátah až 21 hodin hudby s aktivní redukcí hluku na pozadí. ANC by mělo spolehlivě odfiltrovat např. hluk v hromadné dopravě, a těšíme se na to, až si sluchátka vyzkoušíme někde v terénu. 

Samsung dnes představil nejen bezdrátová sluchátka:

Nová zcela bezdrátová sluchátka od Samsungu komunikují se smartphony přes Bluetooth 5.0. U Samsungů je využíván kodek Scalable, u ostatních Androidů a u iOS je k dispozici SBC a AAC. Pro správu sluchátek slouží aplikace Galaxy Wearable. Galaxy Buds Live se do prodeje dostanou 21. srpna v černé, bílé a bronzové variantě. Samostatně budou stát 5 499 Kč, ovšem v rámci předobjednávek je můžete dostat zdarma k modelu Galaxy Note20 Ultra.

Oficiální video ke sluchátkům Samsung Galaxy Buds Live:

Diskuze (3) Další článek: Špičkové tablety Galaxy Tab S7 lákají na triky, které obyčejný notebook neumí

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Galaxy Wearable, F +, Ultra Galaxy, Ucho, Wireless PowerShare, AAC, Bronzová, Scalable, Fazolka, Africký národní kongres, USI, Fazole, Buds, Sluchátko, Hluk,