Novinky Samsungu ze C-Lab: umělé uši, výrobna parfémů i chytrá lampa

Veletrh CES 2019 je doslova za rohem, a Samsung na něm opět ukáže nové a zajímavé výtvory z firemního inkubátoru C-Lab. Ten sdružuje nápady zaměstnanců Samsungu napříč všemi pozicemi, a pokud jsou produkty dostatečně zajímavé, jihokorejci je ukáží na svém stánku, resp. pomohou následně založit startup a rozjet novou firmu. Příští rok se tak do akce dostanou zajímavé „gadgety“ a také umělá inteligence.

Medeo - automatické úpravy živě streamovaných videí:

Na CESu bude prezentováno hned osm C-Lab projektů. Služba Tisplay můžete v budoucnu nadchnout reklamní agentury. Umělá inteligence totiž dokáže rozpoznat tvary nošených oděvů u osob na videu, a přímo na oblečení počítačově promítnout reklamu či různou doplňkovou grafiku. AiMo jsou přídavné „umělé uši“ pro nahrávání ASMR zvuků (Autonomous Sensory Meridian Response) s pomocí umělé inteligence. Odpadá tedy nutnost profesionálních nahrávacích zařízení, kvalitní prostorový zvuk je možné nahrávat, nejen uvnitř budov, ale i venku.

PRISMIT zařadí nové informace do historického kontextu:

Aplikace Medeo slouží k nahrávání a automatické úpravě videí při živém streamování. Jak má služba fungovat, ukazuje video umístěné výše. Čtvrtým startupem je služba PRISMIT, která při vyhledání problému nebo události sama doporučí pět relevantních článků, abyste si o události udělali vlastní závěr, a nespolehli se jen na informace z jednoho zdroje. Perfume Blender je zase domácí výrobna parfémů, použité přísady můžete sdílet nebo využít recepty druhých s nejvyšším hodnocením.

Chytrý stojánek na počítačový monitor - Girin Monitor Stand:

Girin Monitor Stand je zase stojánek na počítačový monitor, který upravuje náklon zobrazovací plochy tak, abyste si nekřivili páteř. A to dělá automaticky pomalým tempem, takže vás podvědomě nutí k tomu, abyste při práci na počítači drželi hlavu ve správné poloze. Allight je zase chytrá lampička, která využitím fotoaparátu a umělé inteligence nastavuje svůj jas podle toho, co právě děláte. SnailSound je pak užitečnou aplikací, která využitím umělé inteligence pomůže hůře slyšícím. Zvuky v popředí zvýrazní, ty na pozadí zase utlumí.

Váš názor Další článek: Inženýr z NASA vytvořil past na zloděje. Zahalí je třpytkami, puchem a všechno natočí

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Reklamní agentura, ASMR, Pomalé tempo, Nová firma, Automatická úprava, Nejvyšší hodnocení, Parfém, Výrobna, USI, Streamované video, Lampa, Nový výtvor, Správná poloha, Živé streamování, Užitečná aplikace, Stojánek