OnePlus 7 bude mít premiéru 14. května. Vstup na akci si zájemci musí zaplatit

Společnost OnePlus se připravuje na oznámení svého nového modelu OnePlus 7, a z příprav na představovací akci je patrné, jak moc se firma liší od dalších zavedených mobilních výrobců. Akce bude zcela jistě „ve velkém stylu“, protože si OnePlus vybralo hned čtyři světové metropole, kde se akce uskuteční - Londýn (Velká Británie), New York (USA), Bengalúr (Indie) a Peking (Čína).

OnePlus však má taktiku, která je dost „proti proudu“. Společnost neobesílá novináře s tím, že jím zajistí vstup na akci. Dostane se na ní jednoduše ten, kdo si koupí vstupenku. Ty jsou k dispozici podle přidružených regionů, např. z Česka bylo možné koupit lístek pouze na představovací akci do Londýna. Ten stál v předprodeji 18 EUR (zhruba 460 Kč), a po lístcích se doslova zaprášilo. Spolu s lístkem byla distribuována i upomínková kartička, u obou však svítí kolonka „Vyprodáno“.

Jaký vlastně bude OnePlus 7? Máme se dočkat minimálně dvou modelů, jeden dostane kapkovitý výřez v displeji, u druhého se selfie přesune do periskopu. Tento model s přídomkem Pro má dostat zakřivený displej a také trojitý zadní fotoaparát. Výkon dodá Snapdragon 855, rozpětí operační paměti má být od 6 do 12 GB a hovoří se i o podpoře 5G sítí či bezdrátového nabíjení. A v neposlední řadě se očekává i zajímavá koncová cena, základní model má, v přepočtu, začínat na částce okolo 13 tisíc Kč.

Teaser na evropské představení OnePlus 7:

Představení OnePlus 7 se odehraje 14. května od 17:00 českého času, živý stream bude k dispozici na stránkách výrobce či na jeho YouTube kanálu.

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Diskuze (7) Další článek: Samsung otevírá novou prodejnu. Přijďte si pro telefon se slevou 5 000 Kč

Témata článku: Oneplus, , , , , , , , , , , , , , , , , Pře, Model, Česká republika, VST, Peking, Displej, Vstup, Mít