Oppo se pochlubí další technologií. Ukáže kameru pro smartphony s 10× optickým přiblížením

Oppo před necelými dvěma lety na veletrhu MWC 2017 v Barceloně předvedlo technologii pětinásobného optického zoomu pro fotoaparát určený do smartphonů. Tehdy ji ukazovalo na prototypu a finální produkt dosud nešel do prodeje, ale vývoj zřejmě pokračuje, protože letos má čínský výrobce předvést kameru dokonce s desetinásobným optickým přiblížením.

Klepněte pro větší obrázek
Vizuál láká čínské publikum na premiéru nové technologie fotoaparátu

Premiéra nové technologie je tentokrát určena pouze pro čínské publikum a podle tamního portálu Mydrivers.com proběhne už 16. ledna 2019. Oppo opět využije lomu světla o zrcadlo a periskopového uspořádání čoček, jejichž zástup před senzorem by v klasickém pojetí modulu znamenal značnou tloušťku zařízení. Jaké budou další fyzikální vlastnosti tohoto fotoaparátu kromě 10× optického zoomu nevíme, ale věřme, že Oppo i letos přijede tuto technologii prezentovat i do Barcelony.

Připomeňte si 5× optický zoom na prototypu Oppo z roku 2017:

Diskuze (4) Další článek: Google Pixel dostane levnější verzi. Známe výbavu i výkon a máme fotky

Témata článku: Oppo, , , , , , , , Optické přiblížení, Zoom, Pro +, Klasické pojetí, Čínský výrobce, Úkaz, Finální produkt, Přiblížení, Necelý rok, Kamera, SMA, Nová technologie, Značná tloušťka,