Organizačně nezvládnutý Pokémon Go Fest přivedl na svět legendární pokémony

Celý herní svět se těšil na to, až v Chicagu vypukne víkendový herní event Pokémon Go Fest, který zbytku světa přinese speciální odměny. Společnost Niantic však organizaci eventu vůbec nezvládla. Nejhorší na všem ale byla nulové informační pokrytí, protože jste nikde nedohledali, co se na eventu děje. Tedy, pokud jste si k sobě neskládali „útržky“ z Redditu.

V Chicagu se stály fronty na vstup i na výstup z parku, krátce po zahájení akce byl oficiální stream opožděn o hodinu a navíc Nianticu spadly servery. Nápor hráčů zastihl americké operátory nepřipravené, takže si lidé na akci vlastně ani nemohli pořádně zahrát. Problém byl i se samotnými pokémony, kterých se v parku mělo objevit několik stovek, po čtyřech hodinách hraní se hráči s největším počtem chycených pokémonů sotva dostali přes patnáctku.

První „damage window“ tedy vyzněl naprázdno, na pódiu vystoupl šéf Nianticu, John Hanke, který se omluvil za technické problémy a přislíbil každému přítomnému vrácení peněz za lístky a „coiny“ v hodnotě 100 dolarů. Dav jej však vypískal s heslem „Fix our game“ (v překladu „Oprav naši hru“). Samotné úkoly byly díky absenci pokémonů nesplnitelné, takže je zaměstnanci Nianticu uměle nastavili jako splněné. Stream z akce několikrát vypadl, nebylo jasné, jak dopadla jednotlivá kola, zamrzaly informační displeje, vypadávaly mikrofony...

Všichni účastníci eventu měli šanci jako první odchytit legendárního pokémona Lugia (se 100% pravděpodobností). Následně byl k odchytu k dispozici legendární Articuno. Oba dva byly již od včerejšího rána k dispozici k odlovu i v ČR. Brzy by se k nim měly přidat i další dva legendární ptáci - Moltres a Zapdos. Každého legendárního pokémona přitom můžete odchytit hned několikrát, žádná omezení tedy nečekejte.

Nianticu se event v USA nepovedl a obáváme se, aby na tom podobně nebyl i blížící se Safari Zone, který se uskuteční 5. srpna v Praze. Na akci má být uvolněno jen 3 tisíce lístků, zatím však není jasno kdy. Již teď je zřejmé, že na všechny zájemce se stoprocentně nedostane.

Diskuze (3) Další článek: Týden mobilně 394: novela prošla Senátem a Apple čeká náročná podzimní sezóna

Témata článku: , , , , , , , , Praha, Pokémon Go Safari Zone, F +, Informační displej, Lístek, Event, Pokémon go fest, Oficiální stream, Zájemce, Rána, Technický problém, Moltres, Stream, Lugia, Česká republika, Vrácení, Pokémon Go Safari,