Pixel Buds jsou první zcela bezdrátová sluchátka Googlu. Přijdou na jaře a budou ladit s Pixely 4

Kromě smartphonů Pixel 4 představil Google na dnešní tiskové konferenci v New Yorku svoje první zcela bezdrátová sluchátka. Jmenují se Pixel Buds, což může být trochu matoucí, protože stejný název měla předloni uvedená Bluetooth sluchátka vzájemně spojená provázkem. Nový model nemá žádné dráty, sluchátka se ukládají k nabíjení do pouzdra.

Klepněte pro větší obrázek
Google přizpůsobil tvar sluchátek Pixel Buds různým typům uší

Google sází na provedení ve tvaru mušlí se špuntovými náušníky. Konektivitu se smartphonem zajistí Bluetooth a výrobce se zaměřil zejména na jeho dobrý dosah. V uzavřených prostorách mají zůstat sluchátka připojená až přes tři místnosti, venku pak na délku fotbalového hřiště. Samozřejmostí je okamžitý hlasový přístup ke Google Asistentovi.

Sluchátka obsahují celkem čtyři mikrofony, díky kterým se zvuk adaptivně přizpůsobí podle charakteru a rušnosti vnějšího prostředí. Každé sluchátko obsahuje vestavěnou baterii – na jedno nabití vydrží přehrávat hudbu 5 hodin. Při opakovaném dobíjení v krabičce vystačíte bez zásuvky celých 24 hodin.

Se sluchátky půjde sportovat, jsou odolná proti postříkání vodou nebo potem. Na výběr budou celkem čtyři barvy Pixel Buds, které budou ladit s nově uvedenými smartphony řady Pixel 4. Google počítá s uvedením na jaře příštího roku, cena ve Spojených státech byla stanovena na 179 dolarů.

Diskuze (2) Další článek: Pokémon Go se chystá na Halloween, v přípravě je i speciální placený event

Témata článku: Google, , , , , , , , Bezdrátová, New York, Sluchátko, Pixel Buds, Jaro, Buds +, Vnější prostředí,