Platforma Wear OS žije. Googlem vlastněný Fossil předvedl nové top modely

Googlem vlastněný Fossil představil nové hodinky Gen 5, aktuální topmodely značky. Hodinky se pyšní vylepšenými specifikacemi, možností vyřizovat hovory přímo ze zápěstí nebo čipsetem Wear 3100 od Snapdragonu. Ten byl  představen již vloni v září, a zatím na něm moc chytrých hodinek neběží.

Hodinky do 44mm ocelového těla vměstnaly kulatý 1,28" OLED displej a dvě boční tlačítka. Uprostřed mezi nimi je umístěna otočná korunka, která pomůže k rychlejšímu rolování v nabídkách. Na vnitřní straně hodinek je snímač srdečního tepu, plášť disponuje zvýšenou voděodolností 3ATM. Hodinky lze dovybavit libovolnými 22mm řemínky. Pánská varianta hodinek je označena jako Carlyle, dámská nese přízvisko Julianna.

Výkon obstarává Snapdragon Wear 3100 s 1GB RAM a 8GB pamětí. Ve výbavě se počítá s GPS, NFC, Bluetooth 4.2 a Wi-Fi. V rámci operačního systému Wear OS můžete počítat i s několika úspornými režimy, hodinky jsou kompatibilní se smartphony, na nichž běží Android 4.4+ nebo iOS 9.3+. Do Evropy se hodinky dostanou 26. srpna, stát budou 295 dolarů, tedy po přepočtu necelých 7 tisíc Kč. 

Fossil představil nové chytré hodinky Gen 5:

Diskuze (19) Další článek: Šance pro Samsung. Huawei odsouvá start ohebného Mate X až na listopad

Témata článku: , , , , , , , , , Platforma, Evropa, Top model, TOP, Pře, Plát, F +, GPS NFC