Poslední tajemství padla. Přivítejte Samsungy Galaxy S10 a Galaxy S10+

Německý server WinFuture se s úniky nemazlí, krátce po odhalení podoby odlehčené verze Galaxy S10e vydal i tiskové fotografie zbývajících dvou modelů - Galaxy S10 a Galaxy S10+. Oba modely web ukázal v černé, bílé a zelené variantě, která se do řady Galaxy S vrací po několikaleté odmlce. Naposledy jsme ji měli možnost vidět v podání Galaxy S6 Edge, byť tehdy byla o něco výraznější.

Samsung Galaxy S10 na čelní straně nabídne 6,1" Infinity Super AMOLED displej s průstřelem pro 8Mpx selfie. Displej používá rozlišení 2 960 × 1 440 pix, a jeho součástí je i poddisplejová čtečka otisků prstů.

Z pohledu zpracování vsadil Samsung opět kombinaci skleněné přední a zadní strany, které doplňuje kovové šasi. V něm nechybí regulátory hlasitosti, zamykací klávesa i tlačítko Bixby. Na spodní hraně se můžeme těšit na zachování 3,5mm jacku, a dále pak na hlavní reproduktor a USB-C konektor. Záda jsou doménou trojitého fotoaparát s LED přisvětlením a snímačem srdečního tepu. Smartphone půjde do prodeje ve variantách 6/128 GB a 8/512 GB. U obou se počítá i s podporou microSD. Baterie má mít kapacitu 3 400 mAh.

Zvětšená varianta Galaxy S10+ dostane 6,4" Super AMOLED displej se zvětšeným průstřelem, aby se do něj vešla duální selfie kamerka. Zvětšené tělo umožní dovnitř dostat 4 100mAh baterii, na zbytku základních hardwarových specifikacích se nic podstatného nemění. Nejvybavenější „SuperGalaxy“ má navíc dostat celokeramické tělo v černé a bílé, a to s 12GB RAM a 1TB úložištěm.

Samsung zve na představení Galaxy S10 do San Francisca:

Diskuze (11) Další článek: Motorola představí čtyři novinky řady G7. Některé se budou prodávat i u nás

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , , , , , , Samsung Galaxy S10, Varianta, Sam, Displej, Galaxy s, Tajemství, Samsun,