Přijde Note 10 na trh o něco později? Samsung snižuje výrobu Exynosů o 10 %

Na začátku července omezilo Japonsko vývoz chemických surovin do Jižní Koreje, které jsou nutnou součástí při výrobě displejů a polovodičových komponent. Jedná se zejména o fluorovaný polyimid, tavidla pro pájení čipů na desky plošných spojů a vysoce čistý fluorovodík, který se používá při leptání polovodičů. Japonsko přitom na trh dodává 90 % veškerého fluorovaného polyimidu a 70 % tavidel, takže bude pro Samsung těžké najít alternativní dodavatele.

Pokud budou chtít japonské firmy tyto strategické suroviny ze země, musí si zažádat o exportní povolení, jehož vyřízení trvá tři měsíce. Podle webu Korea Herald díky omezeným surovinám již nyní Samsung omezil výrobu nového čipsetu Exynos 9825 zhruba o 10 procent, což by mohlo řetězově zpomalit i výrobu tabletofonu Galaxy Note 10, resp. oddálit zahájení jeho prodejů.

Samsung tak musí lehce upravit výrobní plány čipsetů i nové generace modelu řady Galaxy Note. Chybějících 10 procent za červenec má nahradit v srpnu, kdy by měl mít Samsung již dost potřebných surovin. Hrozící obchodní válku mezi Japonskem a Jižní Koreji odletěl zažehnat místopředseda Samsungu Lee Jae-yong. Na schůzce v Tokyju jednal s představiteli dodavatelů o tom, jak situaci vyřešit ku prospěchu všech zainteresovaných stran.

Samsung Galaxy Note 10 bude představen 7. srpna v New Yorku, podle dřívějších spekulací by se měl na pulty obchodů dostat 23. srpna. Tedy pokud nedojde k žádným odkladům...

Toto je druhé lákací video na Samsung Galaxy Note 10:

Via The Investor

Váš názor Další článek: Samsung se pochlubil detaily a ukázkou testování otočné konstrukce u Galaxy A80

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Samsung Galaxy Note10, Pájení, Samsun, Export, Note, Čipset, Jižní Korea, New York, Japonsko, Surovina, Korea Herald, Výroba, The Investor, NEC,