Promile pod kontrolou. BACtrack má náramek pro kontinuální kontrolu alkoholu v krvi

BACtrack je americká firma, která od roku 2001 vyrábí alkoholtestery. Velmi záhy je začala připojovat ke smartphonům a data posílat do mobilních aplikací. Dalším levelem bylo získání certifikace FDA, která dechové senzory BACtrack postavila na roveň s těmi, které používá americká policie a některé americké sbory dnes opravdu používají profesionální řady alkoholtesterů značky BACtrack.

Problém je, že všechny tyto metody měření zachytí jeden moment, jeden bod na časové ose. Dalším velkým krokem je kontinuální měření. Vývoj začal před čtyřmi lety, dnes má firma hotový prototyp BACtrack Skyn, který za 200 dolarů měsíčně nabízí pro výzkumné účely. Ke koncovým uživatelům zatím nemůže, protože chybí razítko od FDA.

Skyn je drobný modul, který se řemínkem upevní na zápěstí. Dokonce lze modul připojit na druhou stranu řemínku chytrých hodinek, ale takové kombo už bude poměrně masivní. Senzor na spodní straně kontinuálně měří množství etanolu vylučovaného skrz pokožku (metoda TAC, Transdermal Alcohol Content). Zatím funguje pouze s iOS, data lze analyzovat buď ve vlastní aplikaci, nebo přímo v Apple Health.

Kombinace kontinuálního měření, nositelnosti neustále přítomné na zápěstí, spojení se smartphonem, alarmů na překročení zadané hladiny alkoholu v krvi a diskrétní upozornění vibracemi na zápěstí (pomocí chytrých hodinek) slibuje lepší přehled o konzumaci v průběhu celého večera.

Diskuze (3) Další článek: Máte neomezený datový tarif? I přesto si hlídejte čerpání dat v zemích EU

Témata článku: , , , , , Náramek, Řemínek, Alkohol, Policie, BacTrack, Krev, Apple Health, TAC, Metoda, Promile, Zápěstí, Pro +,