Původně neznámý smartphone, jejž proslavily ceny EISA: NOA Element H10LE

Lepší promo kampaň si neznámá chorvatská značka NOA ani přát nemohla. Panel odborníků evropských spotřebitelských cen EISA vybral její smartphone NOA Element H10LE jako vítěze kategorie Nejlepší koupě. Smartphone je sice dobře vybavený, ale za cca 10 tisíc korun není nějak extrémně levný a dá se očekávat, že po ocenění a zvýšeném zájmu jeho cena klesat nebude.

A co je NOA Element H10LE vlastně zač? Jedná se o větší 5,5palcový smartphone s AMOLED displejem, celokovovým tělem a čtečkou otisků pod displejem. Zároveň jde údajně o první smartphone na světě, který je vybaven desetijádrovým procesorem Helio X27 od Mediateku, což má být vyšší střední třída procesorů, která jde přímo proti novým Snapdragonům řady 600. K porci pamětí 4 GB RAM + 64 GB úložiště nelze mít žádné výhrady.

NOA používá duální 13Mpx fotoaparát, který umožňuje i dodatečné úpravy hloubky ostrosti na pořízených fotografiích. Baterie disponuje úctyhodnou kapacitou 3 800 mAh, tloušťku těla se přitom podařilo zachovat těsně nad 7 mm. Samozřejmostí je podpora LTE na všech v Evropě používaných pásmech. Předinstalován je Android 7.1.1 Nougat. NOA Element H10LE je na výběr v černé a červené barvě a podle našich informací má být v průběhu podzimu dostupný také na českém trhu.

Diskuze (5) Další článek: Trh vyhlíží iPhone 8 a starší verze zlevňují. Nejlevnější koupíte už pod 9 000 Kč

Témata článku: , , , , , , , , Nový snapdragon, Smartphone, Evropa, Snapdragonů, Nejlepší koupě, Pořízená fotografie, Zvýšený zájem, Desetijádrový procesor, Podpora LTE, Displej, Desetijádrovým procesor, Dodatečná úprava, Element, Celokovové tělo, Hloubka ostrosti, Koupě, Samozřejmost,