Qualcomm ukázal referenční design VR brýlí postavený na Snapdragonu 845

Již při představení nejvýkonnějšího mobilního čipsetu od Qualcommu, Snapdragonu 845, bylo jasné, že se s ním nepočítá jen pro smartphony, ale také pro počítače s Windows 10. Qualcomm však včera odhalil i nový referenční design brýlí pro virtuální realitu, které pohání právě zmiňovaná architektura Snapdragon 845.

Referenční brýle mají výrobcům pomoci v návrhu „svých“ řešení, takže se můžeme zaměřit na jejich specifikace. Brýle jsou osazeny dvěma displeji, pro každé oko je k dispozici matice 1 024 × 1 152 pix, což je vzhledem k ostatním VR brýlím spíše jen průměrná hodnota. Např. brýle HTC Vive Pro nabídnou na každém oku rozlišení 1 400 × 1 600 bodů...

Qualcomm do brýlí integroval systém trackování očí, který vyhodnocuje, na kterou část displeje svým okem ostříte, u zbývající části displeje dostane následně obraz nižší rozlišení. Brýle mají celkem čtyři kamery, dvě sledují oči, další dvě pak sledují okolí. Celá platforma postavená na Snapdragonu 845 podporuje šestitupňové poziční trackování hlavy s lokalizací a mapováním v reálném čase.

Premiéra brýlí HTC Vive Pro proběhla na veletrhu CES 2018:

Cose týká hardwaru, brýle pohání osm jader Kryo 385 a grafický adaptér Adreno 630. Součástí čipsetu je dedikovaný DSP (Digital Signal Processor) a ISP Spectra 208 (Image Signal Processor). Podle Qualcommu zvládnou brýle na jedno oko renderovat až 4 miliony pixelů, referenční platforma také podporuje 3D Audio. První samostatné VR brýle postavené na Snapdragonu 845 by se na trhu mohly objevit v průběhu druhé poloviny letošního roku.

Via TheVerge

Váš názor Další článek: T-Mobile v roce 2017 navýšil počet zákazníků, provozní zisk ale poklesl

Témata článku: , , , , , , , , Letošní rok, Architektura, Průměrná hodnota, Oko, Grafický adaptér, Post, Image Signal Procesor, Reálný čas, Nízké rozlišení, Úkaz, Děs, DESI, Zbývající část, Čipset, Displej, Celá platforma, Nejvýkonnější mobil