Redmi 7 vyhlašuje hardwarovou válku v nižší třídě. Šetří pouze na displeji

Redmi, nedávno osamostatněná značka čínského Xiaomi, přináší na trh další model. Redmi 7 je základním stavebním kamenem celého portfolia, navazuje na model Xiaomi Redmi 6 a zůstává v nižší střední třídě. Některými parametry ale nakukuje do středu, kde může konkurenci pěkně potrápit.

Nutno dodat, že Redmi 7 má za sebou zatím jen čínskou premiéru, takže globální verze se mohou lišit, neočekáváme ale, že nějak zásadně. Telefon používá osvědčený design z mírně zaoblenými hranami, na záda tentokrát dává gradientový přechodový efekt. Displej s úhlopříčkou 6,3 palce, kapkovitým výřezem pro selfie kameru a poměrem stran 19 : 9 si vystačí s HD+ rozlišením, což je jeden z mála kompromisů tohoto zařízení.

O výkon se postará procesor Snapdragon 632, dalším lákadlem je baterie s kapacitou 4 000 mAh. Čtečka otisků leží v tradičním místě na zádech telefonu. Zadní duální fotoaparát nabídne rozlišení 12 + 2 Mpx, přední kamera je osmimegapixelová. Telefon obsahuje slot na paměťovou kartu, 3,5mm jack a dokonce i infračervený senzor k ovládání spotřebičů. V Číně budou v prodeji tři paměťové varianty 2 + 16, 3 + 32 a 4 + 64 GB, přičemž ta nejlevnější začíná na cenovce v přepočtu 2 400 Kč (bez daně). Českou cenu (včetně daně) očekáváme zhruba o třetinu vyšší.

Diskuze (12) Další článek: Apple vzkřísil iPad Air a iPad mini. Novinky mají špičkovou výbavu a podporují Apple Pencil

Témata článku: Redmi, , , , , , , Rozlišení, Telefon, Třída, Nízká třída, Infračervený senzor, Displej, ? Displej