Samsung bude soběstačný i v nižší třídě. Procesor Exynos 7904 najde uplatnění v levných smartphonech

Samsung představil nový mobilní čipset řady Exynos 7, která bude pohánět smartphony nižší a střední třídy. Model Exynos 7904 je primárně určen pro novou řadu smartphonů Galaxy M, kterou jihokorejský výrobce představil v Indii. Samsung tak bude moci nabídnout smartphony levněji, než kdyby musel kupovat komponenty od Qualcommu nebo Mediateku.

Klepněte pro větší obrázek

Exynos 7904 se může uplatnit ve střední třídě podobně jako procesory Kirin 710 nebo Snapdragony řady 400 nebo 600. Právě v tomto segmentu se prodá nejvíc smartphonů, odpovídající komponenta vlastní výroby pro tato zařízení je proto velkou výhodou. Osmijádrový Exynos je vyroben 14nm FinFET technologií, podporuje až trojitý fotoaparát s 32Mpx senzorem a displej s maximálním rozlišením Full HD+.

Klepněte pro větší obrázek

Procesor obsahuje dvě výkonnější jádra Cortex-A73 s taktem až 1,8 GHz a šest úspornějších jader Cortex-A53 vytaktovaných maximálně na 1,6 GHz. Součástí čipsetu je dále LTE modem s maximální rychlostí downloadu 600 Mbit/s a agregací tří pásem (LTE Cat 12). Grafiku obstarává jednotka Mali-G71 MP2. Zda komponentu Samsung nabídne i jiným výrobcům, nebo si ji nechá jen pro sebe, neuvedl.

Diskuze (6) Další článek: ČTÚ varuje před podvodným číslem. Jedna SMS vás může vyjít pěkně draho

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , Galaxy m, Čipset, , Nová řada, Levný smartphone, Levná smartphone, LTE Cata, Nízká třída, Velká výhoda, Full HD, Jihokorejský výrobce, Třída, Maximální rychlost