Samsung chystá nové brýle Gear VR s ovladačem po vzoru Daydream View

Ve spojitosti s připravovanými modely řady Galaxy S8 chystá Samsung i brýle virtuální reality, Samsung Gear VR, nové generace. Brýle ponesou označení SM-R324 a oproti modelu SM-R323, který se začal prodávat spolu s Galaxy Note 7, se budou lišit jiným předním krytem a také jednoručním ovladačem ve stylu Daydream View od Googlu. Ten má být přibalen k brýlím již v základní krabici.

Ovladače nebude užitečný jen z pohledu hraní ve virtuální realitě, půjde jim daleko jednodušeji ovládat uživatelské rozhraní brýlí, u kterých se v současnosti musíte spolehnout na boční dotykový touchpad.

Již v květnu loňského roku se spekulovalo o novém Samsung gamepadu pro brýle Gear VR. Ovladač se dokonce objevil v nabídce některých e-shopů, nakonec však z jeho prodeje sešlo. A byť tento ovladač nevypadá úplně vhodně pro jednoruční ovládání, je možné, že se u něj Samsung alespoň inspiruje. V ideální podobě by se ovladač mohl zacvaknout do brýlí a tvořit tak jejich vnější kryt.

Klepněte pro větší obrázek
Připravovaný ovladač pro brýle Gear VR již úspěšně prošel Bluetooth certifikací

Samotný ovladač s označením ET-YO324 v nedávné době prošel úspěšnou certifikací u amerického úřadu FCC a také Bluetooth certifikací.

Zdroj Phonearena, Sammobile, Bluetooth

Váš názor Další článek: V novém Computeru najdete 34 stran věnovaných bezpečnosti

Témata článku: Samsung, , , , , , , Dotykový touchpad, Vr Controller, Roland Quandt, Day, Nov, Sam, Ovladač, Přední kryt, Daydream View, Vzor, Jednoruční ovládání, Vnější kryt, Brýle gear, View, Gear vr controller, Samsun, O Gear, Gear