Samsung do šroubku rozebral Galaxy S8 a popisuje jednotlivé komponenty

Zajímalo vás, z čeho se skládá Samsung Galaxy S8? Na webu iFixit se sice již před nedávném objevily fotky a postup rozebraní „es osmičky“, teď však to samé (a důkladněji) ukazuje jihokorejský výrobce na svém blogu.

Samsung v článku poskytl detaily k většině součástek, ze kterých se skládají novodobé Samsungy Galaxy S8 a Galaxy S8+. Samsung uvádí, že OLED displeje, certifikované Mobile HDR Premium, mají poměr stran 18,5:9 a pokrývají přes 80 procent čelní strany zařízení. Ta je navíc potažena odolným sklem Gorilla Glass 5.

Samsung v článku vyzdvihuje i DDI (Display Driver IC), který podporuje celou řadu kompresních algoritmů pro zpracování obrazu, které dopomáhají k nižší spotřebě energie. Na rozborce telefonu je patrný i tlakový snímač, který je umístěn pod displejem přesně na místě, kde byste očekávali domovské tlačítko. Nezapomnělo se ani na fotoaparáty, které jsou díky vnitřnímu uspořádání posunuty tak, aby zbytečně nezabíraly místo. Třeba přední kamerka je ve společném modulu se skenerem očí.

Detaily k součástkám použitým u Galaxy S8 si můžete přečíst na webu Samsung News

Diskuze (2) Další článek: Operátoři si hrají na dobráčky. Přicházejí s iniciativou, kterou by jim novela ZoEK stejně přikázala [komentář]

Témata článku: Samsung, , Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8+, Komp, GAL, Galaxy s, HDR Premium, Pop, Samsung Galaxy s, Přední kamera, Vnitřní uspořádání, Popis, Sam, Uspořádání, Domovské tlačítko, Samsun, Šroub, Komponent, Driver