Samsung Galaxy Note 9 fotí skvěle, ale na pokoření Huawei P20 Pro to ještě nestačí

Známý fotografický test DxOMark Mobile přidal do svého hodnocení další stěžejní model letošní sezóny – Samsung Galaxy Note 9. O vylepšeních jeho fotoaparátu proti půl roku starému Galaxy S9+ se většinou hovoří jako o kosmetických změnách. Pravda je taková, že zařízení fotí zase o kus lépe a zásluhu na tom má zejména citlivě nastavený postprocessing. Na první místo mezi fotomobily to podle žebříčku DxOMark ale zatím nestačí.

Králem fotomobilů v hodnocení francouzských testérů nadále zůstává se 109 body Huawei P20 Pro, který stále těží z „dopingu“ jednoho objektivu navíc – na trhu zatím neexistuje žádný sériově vyráběný smartphone s trojitým fotoaparátem. To se má ale letos na podzim změnit. Ve spekulacích se hovoří zejména o Samsungu a LG, do další generace se svojí Leica Triple Camera poskočí také Huawei s modely Mate 20.

Klepněte pro větší obrázek

Samsung Galaxy Note 9 se dělí o druhé místo s taktéž perfektně fotografujícím HTC U12+. Oba mají shodně 103 bodů. Pro pořádek uveďme, že Note 9 obsahuje duální fotoaparát s rozlišením 12 + 12 Mpx, primárním objektivem s proměnlivou clonou f1.5/2.4 a sekundární teleobjektivem s dvojnásobným přiblížením a pevnou clonou f2.4. Oba objektivy jsou opticky stabilizovány.

Foťák v Samsungu vyniká rychlým a přesným ostřením, širokým dynamickým rozsahem snímků (dobré HDR), dobrou barevností, správným vyvážením mezi redukcí šumu a zachováním detailů. V pořádku je také zoom a bokeh. Výhrady má test k občasné nesprávné expozici a ztrátě jemných detailů v tmavých a světlých oblastech scény. Video je také velmi kvalitní, s přesnou expozicí a efektivní stabilizací. V horších světelných podmínkách dochází ke ztrátě detailů.

Podrobný fototest Samsungu Galaxy Note 9 si můžete přečíst zde.

Diskuze (19) Další článek: Mobilní signál se dostane do části tunelů metra C. Kompletně pokryto má být příští rok

Témata článku: HTC, Huawei, Samsung, , , , , , , , , , HTC U12 Plus, Huawei P20 Pro, Samsung Galaxy Note 9, Primární objektiv, Doping, Pro +, Sekundární teleobjektiv, Druhé místo, Huawei P, DxO mobil, Dvojnásobné přiblížení, F +, Pokoření,