Samsung je lídrem v 5G smartphonech. V nabídce má už pět zařízení

Souboj o to, kdo nabídne v co nejkratším čase co nejvíce 5G zařízení pro koncové uživatele, momentálně vyhrává Samsung. Pokud se zaměříme na kategorii chytrých telefonů, jihokorejský výrobce má v nabídce už celkem pětici modelů.

Po ostrém znovuuvedení ohebného modelu Galaxy Fold na právě skončeném veletrhu IFA se počet zaokrouhlil na pět: Galaxy S10 5G, Galaxy Note10 5G, Galaxy Note10+ 5G, Galaxy A90 5G a Galaxy Fold 5G.

Čekání na 5G sítě

Samsung tak zahájil proces „demokratizace 5G“, v rámci kterého chce tuto technologii učinit dostupnou co největšímu počtu zákazníků a nepodmiňovat přítomnost 5G osazováním pouze do nejdražších vlajkových zařízení.

Širší využití 5G samozřejmě nezávisí pouze na Samsungu a pestrosti jeho portfolia. Snaží se i ostatní výrobci hardwaru, ale hlavní váha inovací spočívá na bedrech operátorů, kteří jsou tím stěžejním prostředníkem, kdo dokáže technologii 5G prostřednictvím svých mobilních sítí zpřístupnit lidem.

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Diskuze (1) Další článek: O2 násobí FUP limity a představuje neomezené tarify Neo

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy A90, Samsung Galaxy Fold, Samsung Galaxy Note10, Samsung Galaxy Note10+, Výrobce, SMA, Zařízení, Nabídka, Samsun