Samsung mění plány. Místo Gear VR začne brzy používat nové označení Galaxy VR

Samsung byl na trhu první výrobcem, který to s virtuální realitou ve smartphonech myslel opravdu vážně. Mnohým se při vyslovení sousloví „virtuální realita v mobilu“ vybaví právě brýle Gear VR, kterých Samsung na trh dodal hned několik generací. Od loňského září, kdy byl představen černý modul brýlí s ovladačem, jsme se však žádných nový Gear VR nedočkali. Zřejmě za to může i připravovaná změna ve značení.

Brýle virtuální reality od Samsungu nově ponesou označení Galaxy VR. Označení „Galaxy“ je s jihokorejským výrobcem spjato již od jeho novodobé historie, současně se jedná o nejhodnotnější a nejsilnější značku, kterou Samsung pod svými křídly nabízí. Její využití u dalších produktů, mimo smartphony, tedy rozhodně dává smysl. 

První brýle s označením Galaxy VR by se mohly objevit u příležitosti brzkého představení tabletofonu Galaxy Note 9, popř. příští rok spolu s oznámením jubilejního Galaxy S10. Označení Gear z portfolia jihokorejského výrobce navíc zřejmě zmizí definitivně. Řada hodinek Gear S bude nově označena spojením Galaxy Watch, chytré náramky Gear Fit nové generace budou muset uživatelé hledat pod novým názvem Galaxy Fit.

Samsung od přejmenování očekává nový impulz v segmentu nositelností, spolu s novými názvy se totiž očekávají i nové produkty, které by současné portfolio mohly výrazně oživit. O připravovaných hodinkách a fitness náramku se spekuluje již delší dobu, odhadujeme, že bychom se jich mohli dočkat po boku tabletofonu Galaxy Note 9. Ten má být podle dosavadních spekulací představen již začátkem srpna.

První pohled na ovladač Samsung Gear VR Controller:

Zdroj AndroidHeadlines

Váš názor Další článek: Značková prodejna Huawei oslaví první narozeniny. Nadělí slevy a vymění prasklý displej zdarma

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , Nejhodnotnější značka, Nový název, Gear Fit, Nový produkt, Sam, Jubilejní galaxy, Brzy, Označení, GAL, Dosavadní spekulace, Gear, Jihokorejský výrobce, Nov, PLA