Samsung si pantentoval čtečku otisků prstů umístěnou pod displejem

Samsung u modelu Galaxy S9 zřejmě skutečně vsadí na snímač otisků pod displejem. Výrobce si totiž u úřadu KIPRIS (Korea Intellectual Property Rights Information Service) patentoval čtečku otisků ukterou pod displejem, která bude reagovat na různé úrovně tlaku prstu na displej. Ve své podstatě se tak jedná o stávající řešení „ středového tlačítka“ u Galaxy S8, S8+ a Note 8, které má nově vyhodnocovat i otisky prstů.

Samsung čtečku pod displejem původně zvažoval již pro letošní Galaxy Note 8, snímací technologie však nebyla dostatečně spolehlivá. Navíc, oblast se čtečkou pod displejem měla údajně již po krátké době výrazně odlišný jas od zbytku displeje. Podle podaného patentu to však vypadá, že technologie za rok zase o něco vyspěla, takže bychom se čtečky pod displejem mohli dočkat již v případě Galaxy S9.

Všem zavedeným mobilním výrobcům ale zřejmě vypálí rybník čínské Vivo, které připravuje model Xplay 7 se čtečkou pod displejem. Jejím dodavatelem je americký Qualcomm.

Představení ultrazvukové čtečky otisků od Qualcommu: 

Zdroj Galaxyclub

Diskuze (21) Další článek: Kamera iPhonu vás může potají špehovat, zjistil zaměstnanec Googlu

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Samsung Galaxy S9, Letošní galaxy, Pán, ? Displej, Ultrazvuková čtečka, Čtečka, Otisky prstů, Čtečka otisků, KIPRIS, Pan, Středové tlačítko, Sam, Prst, Krátká doba, GalaxyClub, Otisk, Displej