Samsung si patentoval flipové pouzdro, které zvládne bezdrátově dobít hodinky

Americký patentový úřad USPTO udělil další patent Samsungu na řešení, se kterým bychom se již brzy mohli setkat v praxi. Jinými slovy, patent nezní nijak šíleně a podle našeho názoru je bez problémů realizovatelný současnými technologiemi. Netušíme však, jak moc, a jak často, by byl využitelný a užitečný v praxi.

Klíčovým prvkem patentu, o který Samsung požádal již v prosinci loňského roku, je flipový kryt na telefonu, jehož část půjde využít pro bezdrátové dobíjení hodinek. Podle patentu k tomu má být využita technologie EHFW (Extremely High Frequency Waves), která mimo bezdrátové dobíjení umožňuje i bezdrátový přenos dat. Mimo nabíjení se jihokorejci nevzdávají ani možnosti vzdáleného ovládání hodinek položených na krytu, a to např. přes „okno“ v podání pouzdra typu S-View.

Součástí krytu jsou i DA a AD převodníky, a je třeba dodat, že pouzdro musí být, oproti současné generaci flipových krytů, k telefonu připojeno konektorem USB-C. Kdy, a zda vůbec, se podobné pouzdro objeví v prodeji, si netroufáme odhadovat.

Jak vybrat chytré hodinky:

Zdroj USPTO

Váš názor Další článek: Vodafone vítá léto. Zákazníci dostanou 2 GB zdarma

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , Bezdrátový přenos, USPTO, Samsun, Řemínek, Kter, Flipové pouzdro, Konektor USB-C, Pouzdro, Sam, Vzdálené ovládání, Patentový úřad, F +, Hod