Samsung zjednodušuje značení telefonů. Už žádné letopočty v závorkách

Samsung na tiskové konferenci v Praze potvrdil změnu letošního značení telefonů. První náznaky jsme mohli vidět již při oznámení Galaxy A8 a Galaxy A8+ v lednu letošního roku, k čemuž se nedávno přidaly modely Galaxy A6 a Galaxy A6+. Modely střední třídy přijdou o, mnohdy matoucí, letopočty v závorkách, nově budou telefony identifikovány podle jasného produktového označení, ke kterému se v některých případech přidá znaménko plus.

Z portfolia Samsung tak zmizí stejné označení telefonů, které odlišovaly jen závorky s rokem, v němž byl telefon uveden na trh. Letošní zeštíhlené portfolio Samsungu se tedy bude skládat z následujících modelů řad Galaxy J, Galaxy A, Galaxy S a Galaxy Note:

  • Galaxy J6
  • Galaxy A6
  • Galaxy A6+
  • Galaxy A8
  • Galaxy S9
  • Galaxy S9+
  • Galaxy Note 8

Do celého výčtu telefonů se nedostaly modely Galaxy J4 ani Galaxy J8, které se ve většině Evropy nabízet vůbec nebudou. V souvislosti s tabletofonem Galaxy Note 8 můžeme navíc předpokládat, že Samsung ve druhé polovině roku představí jeho očekávaného nástupce, Galaxy Note 9

Letos vydaným nejlevnějším modelem od Samsungu bude Galaxy J6, který se na pulty obchodů dostane v polovině června za 6 490 Kč. Z loňského roku však budou až do Vánoc „dobíhat“ i loňská „jéčka“, nejprodávanějším modelem v této kategorii neotřesitelně zůstává Galaxy J5 (2017). A právě tento model má letošní Galaxy J6 výhledově nahradit. Zhruba do léta zůstanou v prodeji i loňské modely Galaxy A3 (2017) a Galaxy A5 (2017). Výrazná poptávka byla v uplynulém týdnu zejména u Galaxy A3 (2017), k dočasné 20% slevě jste si totiž mohli připočíst květnový cashback, takže telefon ve finále vyšel na 3 599 Kč.

Trochu stranou pak stojí řada odolných modelů Xcover, která je specifická natolik, že je u ní prodloužen „životní“ cyklus na dva roky. Zatím poslední Galaxy Xcover 4 jsme otestovali loni v červnu, nástupce tedy můžeme očekávat až příští rok.

Diskuze (9) Další článek: Další klon Pokémon Go. V Jurassic World Alive můžete lovit virtuální dinosaury

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , Samsung Galaxy A3 (2017), Samsung Galaxy A5 (2017), Samsung Galaxy A6, Samsung Galaxy A6+, Samsung Galaxy A8, Samsung Galaxy J3 (2017), Samsung Galaxy J6, Samsung Galaxy Note 8, Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8+, Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy S9+, Nejprodávanější model, Praha, Letošní rok