Smartphony Huawei a Honor dostávají Android 9 a novou verzi prostředí EMUI

Huawei a jeho dceřiná značka Honor začínají v těchto dnech s aktualizací vyšších modelů smartphonů na nejnovější verzi systému Android 9 Pie. I v tomto případě bude samozřejmě systém od Googlu překrytý vlastní nadstavbou, která sesynchronizovala číslování s Androidem a je tedy uvedena jako EMUI 9. Na aktualizaci se v nejbližších týdnech mohou těšit majitelé modelů Huawei Mate 10 Pro, P20, P20 Pro, Mate 10 Pro, Honor Play, Honor 10 a Honor View 10.

Klepněte pro větší obrázek

EMUI 9.0 disponuje vylepšeným a zjednodušeným uživatelským rozhraním. Systém zrychlil a má být až o 12 % rychlejší při spouštění aplikací ve srovnání s EMUI 8.0. Pro novou verzi čerpalo Huawei inspiraci v přírodě. V nabídce se tak objevují například tapety s tematikou přírody a podobně zaměřené vyzváněcí tóny.

Vylepšen byl navigační systém, který se ovládá gesty umožňuje intuitivnější ovládání. Podařilo se také zredukovat počet položek v systému o 10 % z celkových 940 na 843. Například nyní si uživatelé mohou nastavit všechny lokalizační služby najednou, namísto toho, aby to dělali separátně.

Ukázka prostředí EMUI 9 nad Androidem 9 Pie:

Diskuze (15) Další článek: Dobojováno: ČTÚ operátorům snáz prokáže zhoršení smluvních podmínek

Témata článku: Honor, Huawei, , , , , , Hon, Pius, Honor View, Verze, Vysoký model, Intuitivní ovládání, Systém, DOS, Lokalizační služba, Nová verze, Nejnovější verze, Navigační systém, SMA, Nejbližší týden, Ukázka prostředí EMUI, Uživatelské rozhraní, Huawei a Honor, Pro +,